Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

Reinstal·len la teulada de l'església de Burg després de 10 anys

L’estructura va ser treta per seguretat i a causa del seu avançat estat de deteriorament

Pallars Digital Burg | 15 de desembre de 2022 a les 12:02
L'element arquitectònic tornarà a formar part de l'«skyline» del poble | Ajuntament de Farrera
Després de 10 anys, el poble de Burg, al municipi de Farrera, recuperarà un dels elements més icònics del seu skyline: la teulada punxeguda del campanar de l'església de Sant Bartomeu. L'ajuntament del municipi, gràcies a les subvencions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, i també del Departament de Cultura i del Bisbat d'Urgell, està rehabilitant la coberta perquè torni a formar part del paisatge d'aquest petit poble del Pallars Sobirà.
 
 
Fa prop d'una dècada, l'ajuntament va haver de retirar la teulada pel seu avançat estat de deteriorament. Tal com han explicat a Pallars Digital fonts del consistori, hi havia teules que es desprenien i que posaven el risc la seguretat de l'edifici i dels mateixos veïns, que al seu temps van registrar diverses queixes al respecte.

Pel que fa a l'estat de les obres, expliquen que avancen a bon ritme i que, en principi, estaran enllestides a finals d'any. Fins a dia d'avui, la torre del temple estava coberta amb formigó per tal d'evitar que la meteorologia afectés la integritat de l'estructura.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació