Divendres, 26 d'abril de 2024
formació

Tremp disposa d'una Aula Mentor a la Biblioteca Pública Maria Barbal

Es tracta d'un servei que afavoreix l'accés a formació a la ciutadania major d'edat

Redacció Tremp | 29 de novembre de 2022 a les 10:54
Imatge de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp | TGE
L'Ajuntament de Tremp, a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal, ha posat en funcionament una Aula Mentor a les dependències de la biblioteca. Les Aules Mentor són espais de formació telemàtica que depenen del Ministeri d'Educació i Formació Professional del Govern espanyol i que tenen l'objectiu de facilitar formació oberta i flexible per l'aprenentatge permanent a través d'Internet.

Les propostes de cursos que es poden trobar a les Aules Mentor van adreçades a persones majors de 18 anys i proporciona formació no reglada amb atenció d'un tutor a distància, a través d'una plataforma d'aprenentatge. L'Aula Mentor de Tremp proporciona a l'alumnat un assessorament a l'hora de fer la matrícula, enllaç amb els tutors dels cursos, espai i equipament per a estudiar i és també el lloc físic on es realitzen els exàmens d'avaluació.

Els cursos de l'Aula Mentor tenen un cost de 48 euros que donen dret a dos mesos d'accés a la plataforma formativa i a l'examen. Amb un pagament extra de 24 euros es pot allargar el període de formació, si és necessari. Durant l'any hi ha períodes concrets que són per a les avaluacions i els alumnes inscrits poden escollir data d'examen sempre i quan coincideixi en el termini marcat per les Aules Mentor. Així mateix, hi ha la possibilitat de realitzar cursos sense cost de temes concrets.

L'oferta formativa és diversa i passa per cursos d'ofimàtica i idiomes i també propostes més concretes com formació especialitzada en diversos àmbits, com ara agricultura, finances, estètica, etc. A banda de fer cursos individuals, també es poden escollir itineraris formatius que ajuden a complementar la formació professional.

Amb la implementació d'aquest servei, l'ajuntament trempolí pretén oferir a la ciutadania una plataforma formativa avalada pel govern central i ajudar a complementar currículums en un entorn rural, on accedir a depèn de quin tipus de formacions no és possible.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació