Dijous, 25 d'abril de 2024
drets socials

Prop de 159.000 euros per quatre municipis pallaresos per millorar l'accessibilitat en edificis públics

Es tracta d'una de les línies dels fons europeus 'Next Generation' per reconèixer i garantir els drets de les persones amb discapacitat

Redacció Pallars | 16 de novembre de 2022 a les 11:31
Una noia entra amb cadira de rodes en un establiment | ACN
El Departament de Drets Socials destinarà gairebé 159.000 euros als municipis de Tremp, Gavet de la ConcaRialp Lladorre per dur a terme actuacions en matèria d'accessibilitat i de supressió de barreres físiques i sensorials en edificis de titularitat municipal. Es tracta d'una de les línies dels fons europeus Next Generation que impulsa el Departament per reconèixer i garantir els drets de les persones amb discapacitat i la seva integració plena en tots els àmbits.

També es finançaran accions de millora en l'accessibilitat comunicativa de llocs web i aplicacions mòbils que els ens locals posen a disposició de la ciutadania per fer tràmits o consultes. En concret, l'Ajuntament de Tremp rebrà més de 12.200 euros per la reforma de la plata baixa del consistori, on es troba l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, que ja està operativa.

Per la seva banda, i segons la resolució provisional de Drets Socials, l'Ajuntament de Gavet de la Conca obtindrà 30.000 euros per a la construcció d'un ascensor a la mateixa seu consistorial. Mentrestant, al Pallars Sobirà, a l'Ajuntament de Rialp se li atorgaran 42.500 euros per impulsar l'accessibilitat a la casa de la vila, a l'hotel d'entitats i la millora de l'accés web. Finalment, l'Ajuntament de Lladorre serà el que rebrà l'import més alt dins d'aquesta subvenció, concretament 74.000 euros, que serviran per dur a terme accions de millora d'accés físic i de la senyalització.

La línia d'ajuts per als quatre municipis del Pallars s'inscriu en els prop de 404.000 euros que s'han adjudicat a les comarques de l'Alt Pirineu. En el conjunt de Catalunya, la xifra total ascendeix fins als 4 milions d'euros fins al 2024, mentre que 87 ens locals seran els beneficiats d'aquestes subvencions.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació