Divendres, 19 d'abril de 2024
aigüestortes

La biòloga Laia Calaf, nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Calaf és doctora europea en biologia i ja havia treballat a Aigüestortes amb anterioritat

Redacció Boí | 16 de novembre de 2022 a les 08:35
La nova directora del Parc Nacional, Laia Calaf | Parc Nacional d'Aigüestortes
La biòloga Laia Calaf Viñolas és la nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Calaf pren el relleu en el càrrec a Mercè Aniz, qui havia dirigit el Parc Nacional des del 1990. Calaf és doctora europea en biologia per la Universitat de Barcelona i té un mestratge en alta funció directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Ha treballat en l'àmbit de diversos parcs, com el Parc Natural Posets-Maladeta (Aragó) o el mateix Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici on també ha exercit de guia interpretadora. També ha estat investigadora a la Fundació Centre d'Estudis Ambientals de la Mediterrània en diversos projectes europeus de restauració forestal i prevenció d'incendis.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional que hi ha a Catalunya. Té 40.852 hectàrees dividides en 14.119 hectàrees de parc nacional estricte i 26.733 hectàrees de zona perifèrica de protecció. Inclou 10 municipis: sis del Pallars (Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, La Guingueta d'Àneu, Sort i la Torre de Capdella); dos de l'Alta Ribargorça (Vall de Boí i Vilaller); i dos de la Val d'Aran (Naut Aran i Vielha e Mijaran).


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació