Dijous, 25 d'abril de 2024
aniversari

La «padrina del Pallars» celebra els 108 anys a la residència d'Esterri d'Àneu

Montserrat España, natural de Salardú, fa sis anys que viu al centre aneuenc

Redacció Esterri d'Àneu | 12 de novembre de 2022 a les 09:00
Montserrat España a punt de bufar les espelmes | Residència d'Avis d'Esterri d'Àneu
Montserrat España, la "padrina del Pallars", compleix avui ni més ni menys que 108 anys. La venerable anciana, possiblement la més longeva de les comarques pallareses, és natural de Salardú, a la Val d'Aran, i des de fa sis anys viu a la Residència de Gent Gran d'Esterri d'Àneu.

Tal com han explicat a Pallars Digital fonts del centre residencial, enguany la Montserrat també té previst celebrar una petita festa amb motiu de la seva llarga vida, com ja va fer l'any passat. Durant aquesta setmana, però, la padrina ha tingut un fort refredat, i la celebració haurà d'esperar uns dies fins que es recuperi.

Així i tot, afirmen des de la Residència, aquest passat dimecres España va participar en una sessió del CurtÀneu, on va veure totes les pel·lícules, i posteriorment, van fer un berenar amb coca i xocolata. Malgrat la seva avançada edat i anar en cadira de rodes, la Montserrat encara camina de tant en tant

La padrina del Pallars és, sense dubte, una autèntica supervivent. Nascuda l'any 1914, pocs mesos després de l'esclat de la Primera Guerra Mundial, ha sigut testimoni de com el Pallars, el Pirineu i el país han patit canvis a marxes forçades durant més d'un segle. Evidentment, aquests darrers dos anys també ha vist l'arribada de la pandèmia de la Covid-19. De fet, al mes de juliol va ser positiva, però com d'altres proves difícils en la seva vida centenària, aquesta també la va aconseguir superar.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació