Dijous, 25 d'abril de 2024
fires

Tot a punt per a la 17ª Diada de la Fira de Salàs, que recupera la plena normalitat

El mercat artesanal i els diferents espectacles tornaran a ser els plats forts de l'esdeveniment

Redacció Salàs de Pallars | 10 de novembre de 2022 a les 10:54
Enguany les mascaretes deixaran de ser les protagonistes de la fira | Jordi Peró
Salàs de Pallars ja ho té tot a punt per celebrar la 17ª edició de la Diada de la Fira de Salàs. La diada de rememoració d'aquest important esdeveniment comercial, nascut al segle XIV, recuperarà aquest cap de setmana la normalitat i la majoria de les activitats aturades a causa de la pandèmia.

Els actes començaran, com ja és habitual, el dissabte. A les 16:30h, al Raval del Vall, es presentarà el mural dedicat a la fira, obra de l'artista Peter Alan Hull. Es tracta d'una reproducció a escala d'una fotografia icònica, i que mostra el tracte entre dos firandants. Més tard, a les 17h, la Pinacoteca acollirà la presentació de l'exposició fotogàfica de Pere Montiel, titulada L'Albert de les Egües

Al mateix espai, però a les 17:30h, l'Escola Agrària del Pallars oferirà una jornada de transferència tecnològica sobre el consum i les propietats de la llet d'euga i la carn de poltre. Per altra banda, a les 19h, el Cafè Salon acollirà una conferència de Jacinto Bonales sobre la història de la fira de Salàs. La primera jornada de la fira acabarà al mateix Salon amb una "nit calenta", protagonitzada pels contes eròtics, amb Mònica Torra, i per l'espectacle Toca'm el Cuplet.

El dia fort de la fira, el diumenge, donarà el tret de sortida a les 9h amb l'esmorzar popular al Cafè Salon, on els participants podran obtenir una reproducció de ceràmica de Salàs. Una hora i mitja més tard, començaran els quatre espectacles de Cabaret, a càrrec de la companyia de teatre trempolina A Galet. Mentrestant, a les 11h, a la pista hi haurà un taller de pintura per a infants i l'espectacle Contes del dret i del revés de Noemí Caballer Balust.

Una de les principals protagonistes de la fira, la Mulassa lo Sobrany, juntament amb els cavallets de Salàs i la mulassa de Benissanet, iniciaran la cercavila a les 12:30h, i en el marc de la 8ª mostra de bestiari festiu de peu rodó. En arribar a la plaça del Mercat, es realitzaran els balls de lluïment amb els alumnes de l'escola de Salàs. A la mateixa plaça, a les 13:30h, A Galet representarà la tradicional peça Les Morralles del Sobrany, sobre el tracte de fira i escrit per Pep Coll.

Després dels espectacles, a les 14:30h se celebrarà el dinar popular al carrer del Tros Gran, mentre que durant la tarda, a les 17h, el Cafè Salon acollirà una sessió de jazz amb Ponent Dixie. Durant el diumenge, a més, el Raval del Vall serà la seu del ja típic mercat de productes agroalimentaris i artesanals, mentre que també es podrà visitar l'exposició fotogràfica instal·lada a la Pinacoteca.

 Consulta el programa de la XVII Diada de la Fira de Salàs


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació