Dimarts, 23 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

Sílvia Romero tornarà a encapçalar Compromís per Tremp a les eleccions municipals

L'actual regidora trempolina i diputada al Parlament ha estat escollida per unanimitat durant l'assemblea del partit celebrada aquest dilluns

Tomàs Garcia Espot Tremp | 8 de novembre de 2022 a les 14:23
La diputada pallaresa Sílvia Romero en una imatge d'arxiu | PSC Comarques de Lleida
Tremp ja té els seus tres candidats confirmats per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Com estava previst, Sílvia Romero liderarà per segona vegada consecutiva la llista de Compromís per Tremp, amb la qual intentarà arribar a l'alcaldia que se li va escapar fa gairebé quatre anys.

L'actual regidora de l'Ajuntament de Tremp i diputada al Parlament de Catalunya pel PSC ha estat escollida com a candidata en l'assemblea que el partit ha celebrat aquest dilluns a la capital del Pallars Jussà, sent l'única opció presentada. L'any 2019, Romero va substituir l'exalcalde Víctor Orrit com a número u de la formació, i va obtenir el 44% dels vots i 6 dels 13 regidors del consistori, quedant a tan sols un edil de la majoria absoluta. Després de ser escollida, Romero s'ha compromès a "continuar treballant perquè Tremp torni a ser un referent al Pirineu".
 
La candidata socialista, nascuda a Tremp l'any 1968, és doctora en Lingüística i llicenciada en Filologia Catalana. Durant 30 anys ha exercit com a professora de català per a adults i a la universitat. A les eleccions al Parlament del 2021 va ser elegida diputada, i des del 2007 és regidora a Tremp, on va ocupar les regidories de Cultura i Educació fins al 2015.

Amb l'elecció Sílvia Romero, doncs, la cursa per aconseguir la vara d'alcaldia trempolina s'obre definitivament a manca de sis mesos per als comicis. Fa gairebé un any, Junts per Tremp va ser el primer a moure fixa, escollint Quim Delgado com a cap de llista, mentre que ERC va reelegir l'alcaldessa Maria Pilar Cases el passat 15 d'octubre.

Un panorama incert

 
D'acord al sondeig publicat per Pallars Digital, Compromís per Tremp tornaria a ser la força més votada a les eleccions municipals. Ara bé, segons els resultats de l'enquesta -on van participar 343 persones- la llista encapçalada per Sílvia Romero obtindria entre 5 i 6 regidors, fet que l'allunyaria novament de l'alcaldia si ERC i Junts revalidessin l'acord d'investidura.

 
Pel que fa a les formacions governants, les previsions indiquen que podria haver-hi un canvi de posicions. Esquerra Republicana mantindria els seus quatre regidors i el 24,23% dels sufragis, però seria superada en nombre de vots per Junts per Tremp (27,31%), que també sumaria quatre edils, un més que l'any 2019. Respecte a la revalidació del pacte de govern, doncs, caldrà esperar als resultats definitius, però de moment, i tal com apunten fonts pròximes a les dues formacions, les relacions entre socis són "bones" malgrat el divorci a escala nacional.

El panorama, però, de moment és del tot incert, i la participació serà una de les claus de volta. A l'enquesta, recordem, un 18% dels participants afirmaven que no anirien a votar, mentre que el 16% encara no tenien decidit quina formació escollirien. Ambdós factors, per tant, juntament amb els vots en blanc (9%), podrien ser decisius als comicis, tenint en compte que la baixa participació tendeix a afavorir la llista més votada.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació