Dijous, 25 d'abril de 2024
renovables

Unes 50 persones participen a Tremp en una botifarrada contra els grans projectes de plaques solars

Sota el lema ‘Plaques sí, però no així’, reclamen que les instal·lacions fotovoltaiques es col·loquin a prop dels grans punts de consum i no en zones rurals

Redacció Tremp | 7 de novembre de 2022 a les 10:09
Durant l'acte es van recaptar uns 250 euros, que serviran per afrontar les despeses judicials | Salvem lo Pallars
Salvem lo Pallars i la Plataforma Unitaria Contra la Autopista Eléctrica han reunit aquest dissabte una cinquantena de persones a Tremp en una botifarrada reivindicativa contra els grans projectes de plaques solars i de línies d'alta i molta alta tensió. Sota el lema Renovables sí, però no així, la jornada informativa va tenir lloc a la plaça de la Creu del municipi, sota mateix de l’ajuntament, on es van repartir uns 200 díptics.

En declaracions a TV3, Valença Castells, de Salvem lo Pallars, explica que els grans parcs previstos a la comarca afecten la planificació del nou reg, així com part del Geoparc Orígens i el model d'ecoturisme. Per la seva banda, i en paraules al mateix mitjà, Sara Parcerisas, de la Plataforma, ha recordat que l'Ajuntament de Tremp va paralitzar durant un any les llicències per instal·lar nous parcs solars. Ara bé, alerta que "altres municipis sí que els estan acceptant i ja hi ha camps venuts i arrendats".
 

Una de les pancartes penjades durant la jornada reivindicativa. Foto: Plataforma contra la Autopista Eléctrica


Al Pallars Jussà, i concretament als municipis d'Isona i Conca Dellà i Tremp, hi ha projectats fins a quatre grans parcs fotovoltaics, que en total ocuparien 221,54 hectàrees i sumarien més de 255.000 panells solars. Precisament, les dues entitats ja han presentat al·legacions contra aquests projectes, a més de la CUP, que ho va fer durant el passat mes d'agost. Pel que fa a la línia de molt alta tensió (MAT), que passaria pel Pallars Jussà des d'Aragó, tant les plataformes contràries com els ajuntaments afectats -Tremp, Gavet, Isona i Castell de Mur- també van presentar-hi al·legacions.

Durant l'acte, que segons els organitzadors "va ser un èxit", es van col·locar pancartes i es van dur a terme activitats d'animació i jocs infantils. En total, apunten des de les dues entitats, es van recollir uns 250 euros en aportacions i tiquets de menjar, els quals ajudaran a afrontar despeses judicials. Per altra banda, aquest divendres 11 de novembre, Pont de Montanya acollirà l'assemblea mensual de la Plataforma Unitaria Contra la Autopista Eléctrica, durant la qual es plantejaran i discutiran les possibles futures accions.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació