Divendres, 19 d'abril de 2024
energia

Conca de Dalt ja s'il·lumina majoritàriament amb llums LED

Les noves instal·lacions lumíniques s'han col·locat en 10 pobles del municipi, mentre que Erinyà i Toralla ja en disposaven

Pallars Digital Conca de Dalt | 15 de desembre de 2022 a les 12:44
El poble de Rivert lluint els nous fanals amb tecnologia LED | Ivan Perez
El municipi de Conca de Dalt ha finalitzat la substitució de l'enllumenat públic per llums LED. Tal com ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Martí Cardona, les noves instal·lacions lumíniques s'han col·locat en 10 pobles del municipi.

Aquests són Aramunt, Pessonada, Sant Martí de Canals, el Pont de Claverol, Sossís, Claverol, Hortoneda, Rivert, Torallola i Serradell. En total, detalla el primer edil, la renovació de l'enllumenat ha tingut un cost de 72.062,83 euros, més 15.133,19 euros d'IVA.

Per la seva banda, Erinyà Torallola ja disposaven d'aquest tipus d'enllumenat, més eficient i respecutós amb l'observació del cel nocturn. Tanmateix, detalla Cardona, les llums que s'hi van instal·lar en un primer moment eren blanques, mentre que ara, i arran de la reforma feta als altres nuclis, se n'han col·locat de color ambre, amb el qual es genera un menor impacte lumínic.

Així doncs, Conca de Dalt ja s'il·lumina majoritàriament amb fanals amb tecnologia LED. Un camí que també ha començat a seguir fa pocs mesos el municipi veí de la Pobla de Segur, que va substituir l'enllumenat públic de la zona nord de la població -del barri de la Cooperativa a la plaça de l'Arbre- amb aquest tipus de llums. Una mesura que ja s'havia aplicat l'any 2021 al barri de la Raval.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació