Dissabte, 27 d'abril de 2024
política

Josep Castells serà el nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

L'actual president d'ERC del Pirineu i exalcalde de Castell de Mur substituirà Ricard Pérez després de la sortida de Junts de l'executiu

Tomàs Garcia Espot Pallars | 23 d'octubre de 2022 a les 12:36
Josep Castells (micròfon en mà) en una imatge d'arxiu | ERC Alt Pirineu
La sortida de Junts del Govern comença a fer visibles els primers canvis al Pallars i al Pirineu. L'actual president d'Esquerra Republicana a la demarcació i exalcalde de Castell de Mur, Josep Castells, serà el nou delegat del Govern i a l'Alt Pirineu, tal com han confirmat a Pallars Digital fonts dels republicans.

A l'espera de que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ho publiqui de manera oficial, Castells substituirà Ricard Pérez (Junts), que ha ocupat el càrrec durant gairebé un any i mig, arran de les eleccions catalanes del 14 de febrer. La representació de l'executiu català a les comarques de muntanya tornarà, doncs, a ser ocupada per algú del Pallars i militant dels republicans. La predecessora de Pérez era l'actual alcaldessa d'Isona i Conca Dellà i exdiputada del Parlament, Rosa Amorós.

Per altra banda, encara no ha transcendit qui serà el nou cap d'oficina -segon càrrec de la delegació-, lloc que fins fa poc ocupava Quim Delgado, candidat de Junts per Tremp per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

Josep Castells serà el cinquè delegat del Govern al Pirineu, i el tercer pallarès en ocupar aquest lloc. El primer en fer-ho va ser Víctor Orrit (PSC), l'any 2006, quan es va crear la delegació. Prèviament, i des del 2004, l'exalcalde de Tremp ja havia exercit de representant de l'executiu quan el càrrec duia el nom de subdelegat territorial de la Zona dels Pirineus. L'any 2011, amb la victòria de Convergència i Unió a les eleccions, el nou delegat va passar a ser el ribagorçà Albert Alins, que s'hi va mantenir fins al 2016, quan va ser rellevat per la isonenca Rosa Amorós (ERC).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació