Dilluns, 6 de maig de 2024
senderisme

Arriba la 2ª edició del festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

Entre divendres i diumenge, el Senderi torna amb un programa per a tots els públics entre colors de tardor

Redacció Sort | 20 d'octubre de 2022 a les 10:55
L'ascens al Montsent de Pallars serà una de les activitats destacades del festival | FEEC
Aquest divendres torna el festival de senderisme de Sort, la Vall d'Àssua i el Batlliu, el Senderi, que en la seva segona edició programa un seguit d'activitats per a tots els públics entre colors de tardor. El certamen, emmarcat fins els Festivals de Senderisme dels Pirineus (FSP), és una iniciativa de cooperació territorial que vol promoure el senderisme i posar en valor la tasca que realitzen els guies locals.

La principal novetat d'aquesta edició del festival, el darrer que tindrà lloc al Pallars durant aquest 2022, és la incorporació d’una activitat per a senderistes amb diversitat funcional, que busca fer del Senderi un festival inclusiu per a tots els públics i acostar la muntanya a aquest perfil de visitant. Una activitat, a més, que rememorarà l’ofici de traginer amb l’acompanyament d’un ruc.

Per altra banda, i respecte a la primera edició, enguany els amants de la muntanya podran gaudir d'una activitat més exigent: l’ascens a l’emblemàtic cim del Montsent de Pallars, de 2.883 metres d'alçada. En tercer lloc, el Senderi també acollirà una activitat de recuperació d’un mur de pedra seca amb la tècnica tradicional.

Per al públic familiar, el festival pallarès ha pensa una caminada a bocafoscant per conèixer els éssers mitològics i les llegendes del territori: el circuit d’orientació Lo Piquerot. Aquesta estarà dinamitzat pels alumnes del cicle formatiu d’esports de l’Institut Hug Roger de Sort. A més, i després de l’èxit del 2021, també hi haurà una activitat d’astronomia, enguany al poble de Llessui, destinació turística Starlight, i que anirà acompanyada d'un tastet de productes locals.

Finalment, per als més creatius, la segona edició del festival ha programat un taller inspirat amb el procés d’intervenció artística de Santi Moix a l’església de Sant Victor de Seurí. Es descobrirà i plasmarà la magnífica natura de la Vall d’Àssua, mentre que també s'incorpora una ruta de Les veus del Pamano, la cèlebre novel·la de Jaume Cabré, pels amants de la història i la literatura.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Sort amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Museu de Camins de la Vall de Siarb i l’Institut Hug Roger III de Sort. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació