Dijous, 25 d'abril de 2024
senderisme

Les obres de la via verda que unirà Sant Antoni i Cellers avancen a bon ritme

El nou sender tindrà un cost total de 1.034.000 euros i està previst que estigui llest durant la primera meitat del 2023

Redacció Tremp | 19 d'octubre de 2022 a les 11:10
Imatge de l'actual camí al voltant del pantà de Cellers | Jordi Peró
Les obres de la futura via verda que unirà la Pobla de Segur i Cellers avancen a bon ritme. Els treballs, que es van iniciar a finals d'aquest mes de setembre, van ser adjudicats en dos lots, un d'ells, de 780.000 euros, a la UTE pallaresa Rius-Mitjana, mentre que les estructures metàl·liques han anat a càrrec d'una altra empresa catalana per un import de 254.100 euros. La suma total de les obres, doncs, ascendeix a 1.034.000 euros.

Un pressupost que el Consell Comarcal del Pallars Jussà està executant amb la col·laboració dels municipis implicats, i gràcies a l'aportació econòmica del 68% del Departament de Territori de la Generalitat, un 21% dels fons europeus Feder, mentre que l'11% prové d'ajuts de la Diputació de Lleida.

La futura via tindrà uns 15 quilòmetres i permetrà unir els dos embassaments pallaresos de Sant Antoni i de Terradets, tot vorejant-los, així com el riu, la línia del tren de la Pobla i trams de la carretera C-13, sense necessitat de trepitjar-la en cap moment.

L'actuació, que segons els primers càlculs, podria estar enllestida durant la primera meitat del 2023, donarà lloc a un itinerari circular als dos embassaments en connectar amb les vies locals que hi ha a l'altra banda. A més, serà accessible des del tren per tal de fer-la en trams, des de els estacions de Cellers, Palau de Noguera, Tremp, Salàs de Pallars o la Pobla de Segur.

En declaracions a Pallars Digital, el gerent del Consell del Jussà, Josep Ardanuy, ha destacat que la via verda és la continuació del projecte iniciat fa uns anys per crear un corredor des del congost de Montrebei fins a Estany Gento. Dins d'aquest circuit, exposa, s'ha anat fent trams, que s'han centrat al llarg del riu Noguera Pallaresa. En aquest sentit, Ardanuy avança que ja tenen projectada la part que anirà des de la Pobla fins a la Vall Fosca.

Sobre el projecte, el gerent pallarès argumenta que "no només és un tema turístic, sinó també per a la qualitat de vida, la salut i la mobilitat sostenible". En definitiva, apunta, “per als veïns i veïnes del Jussà". Respecte als fons europeus que en part fan possible les obres, Ardanuy exposa que a la demarcació de Lleida només hi ha cinc ajuntaments o consells comarcals que duguin a terme aquestes operacions, mentre que dues d'elles les du a terme el consell pallarès.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació