Dissabte, 20 d'abril de 2024
caça furtiva

Enxampen un grup de furtius caçant il·legalment un isard a Tírvia

Els Agents Rurals han comissat l’exemplar i han denunciat el responsable dels fets, que s’exposa a una sanció d’entre 5.000 i 6.000 euros

Jordi Ubach Llorens Tírvia | 17 d'octubre de 2022 a les 10:02
Detall de l’arma comissada | Agents Rurals
Agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals han interceptat un grup de caçadors furtius que havien capturat il·legalment un isard a Tírvia durant l'inici de temporada de caça d'aquest animal al Pirineu. Els Agents Rurals han denunciat el responsable dels fets, que van tenir lloc el passat dijous, i han fet comís de l’exemplar.

En declaracions a Pallars Digital, la cap regional dels Agents Rurals al Pirineu, Anna Servent, ha explicat que el nombre de captures de l’isard està limitat, ja que es tracta d’una espècie molt emblemàtica i disposa d’unes condicions de captura molt específiques. Precisament per aquest motiu, afegeix, la seva caça desperta molt interès a nivell cinegètic, i és un animal molt valorat econòmicament. El caçador denunciat, de fet, prové de fora de Catalunya i anava acompanyat d’un guia.

Una de les condicions per a la captura de l'isard, a banda del límit d’exemplars, és que abans de la seva caça s’ha d’avisar al cos competent. Un cop abatut, a més, s’ha d’anellar. En aquest cas de Tírvia, els caçadors no van fer cap de les dues coses. El denunciat s’exposa a una sanció d'entre 5.000 i 6.000 euros, depenent de la valoració de l'isard.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació