Divendres, 19 d'abril de 2024
guerra civil

Un boletaire troba més de 20 explosius en un bosc prop d'Abella de la Conca

Els fets han passat aquest divendres al Coll de Faidella, una zona amb molta afluència de boletaires

Redacció Abella de la Conca | 15 d'octubre de 2022 a les 17:42
Un agent dels TEDAX desenterrant els artefactes | Mossos d'Esquadra
Estem en plena temporada de bolets i els caps de setmana els boscos s'omplen de boletaires que busquen la sort. Aquells que han anat alguna vegada a buscar bolets, saben que, malauradament, al bosc t'hi acabes trobant de tot. Però aquest divendres un boletaire pallarès, més que amb la sort, es va topar amb la història.

Els fets van tenir lloc aquest divendres al matí quan el boletaire va sortir a buscar bolets a una zona boscosa del Coll de Faidella, dins el terme municipal d'Abella de la Conca. Mentre buscava rovellons, ceps i altres, l'home es va veure sorprès per l'aparició de diferents artefactes explosius entre la terra i els arbustos. Va trucar ràpidament els Mossos d'Esquadra, que van activar l'equip TEDAX.

Els Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) van mobilitzar-se fins al lloc dels fets, van delimitar la zona i a través d'un detector de metalls van acabar localitzant 21 artefactes explosius. En concret, van ser set granades de morter i catorze projectils d'artilleria. Ara els Mossos estan pendents d'un estudi més detallat dels projectils que molt possiblement són de la Guerra Civil i estudiaran si cal detonar-los o no, segons l'estat de la càrrega.

Des del cos de policia demanen als ciutadans que si localitzen per casualitat algun projectil o algun objecte que s'hi pugui semblar, no el toquin i truquin al 112. Es dona el cas que aquest divendres al Coll de Faidella hi havia força boletaires per la zona, fet que podia suposar un risc per tots ells si algun dels projectils arribava a detonar.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació