Divendres, 19 d'abril de 2024
participació ciutadana

Una estructura per fer ombra, proposta més votada per a la millora del parc Alcalde Boixareu de la Pobla

El consistori contactarà amb empreses professionals per estudiar quin tipus d’instal·lació és la més idònia per al parc

Redacció La Pobla de Segur | 13 d'octubre de 2022 a les 09:41
Imatge del parc Alcalde Boixareu | Ajuntament de la Pobla de Segur
Una estructura per fer ombra. Amb el 49% dels vots totals, aquesta ha estat la proposta escollida pels poblatans i les poblatanes en la consulta popular per les necessitats del Parc Alcalde Boixareu. En segona posició ha quedat l’estructura infantil amb tobogans (36%), el pipican (9%) i la coberta per a les pistes de petanca (6%). Durant la setmana en què la consulta ha estat activa, a l’aplicació Línia Verda, hi han participat un total de 176 persones.

Aquestes quatre van ser les idees més comunes durant la fase de recollida de propostes, en que fins a 155 persones van participar exposant una quarantena d’idees diferents. A més, cal destacar les activitats educatives que s’han desenvolupat al voltant de la consulta.

 
A l’Escola Raiers, el Parc Alcalde Boixareu va centrar el darrer consell d’infants en el qual els nens i les nenes van fer arribar directament a l’alcalde la seva llista de propostes. D’altra banda, a l’Institut de la Pobla algunes classes van aprofitar l’oportunitat per reflexionar-ho col·lectivament i enviar una llista d’idees de manera conjunta.
 
El regidor de participació ciutadana, Josep Maria Tirbió, ha explicat que "ara l’Ajuntament contactarà amb empreses professionals per estudiar quin tipus d’estructura és la més idònia per al parc, així com també la seva col·locació a partir del moviment de la llum solar". A més, assegura Tirbió, "aquesta acció anirà acompanyada d’un plantat d’arbres".

Mentrestant, es realitzarà l’estudi i, tal com explica el regidor "considerant que ara que s’apropa l’hivern els raigs de sol aniran més buscats que l’ombra", es valorarà la instal·lació de la segona proposta més votada: una estructura infantil de fusta amb tobogans per a la canalla.
 
Tirbió ha afegit que aquesta consulta ha servit sobretot per conèixer quines són les necessitats que la ciutadania considera importants per al parc i que malgrat que ara hagi sortit una proposta com a guanyadora, "l’equip de govern té una borsa d’idees sobre la qual treballar per a les futures actuacions".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació