Divendres, 26 d'abril de 2024
aigua

Isil restableix el servei d'aigua potable

L’Ajuntament d’Alt Àneu ha ha recuperat el bombatge del riu després que les captacions es quedessin buides per la sequera

Redacció Alt Àneu | 4 d'octubre de 2022 a les 11:41
Imatge del poble d'Isil | Enric Olivé
El poble d'Isil ha restablert el servei d'aigua potable després que les seves captacions quedessin buides a causa de la sequera. L'Ajuntament d'Alt Àneu ha recuperat el bombatge d’aigua del riu Noguera Pallaresa i ha pogut constatar que no contenia arsènic, motiu pel qual s’ha pogut restablir el servei.

Paral·lelament, el consistori ha tramitat obres de caràcter urgent per instal·lar filtres d’arsènicdesprés que diverses mostres revelessin un alt contingut d'aquest material a l’aigua. Amb la col·locació d'aquests filtres, el consistori espera poder seguir subministrant aigua potable als veïns sense la necessitat de construir grans infraestructures de transport d’aigua, que són molt costoses en temps i diners.

Així mateix, tal com es va informar a mitjans de mes, s'està realitzant un estudi per dotar el poble d’un sistema de sensorització i automatització dels dipòsits, que permetrà anticipar les situacions adverses de manca d'aigua i disposar de més marge d'actuació.

La problemàtica de l'aigua a Isil té el seu origen en el baix nivell freàtic del riu Noguera Pallaresa. Una circumstància que en el seu moment impedia bombejar aigua cap al dipòsit. A més, una fuita ocorreguda durant el mes d'agost va provocar el buidatge de les cisternes municipals. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació