Divendres, 26 d'abril de 2024

El CF Tremp rep un correctiu de l'Alguaire (1-5) i el CF Pobla deixa escapar dos punts contra el Ponts (3-3)

​En bàsquet, el Tremp s'imposa al Sort en un derbi pallarès igualat fins al final (63-66)

Tomàs Garcia Espot Rialp | 3 d'octubre de 2022 a les 08:20
Un golàs del Ponts a l'últim minut va deixar glaçats als blanc-i-vermells | TGE
La darrera jornada de lliga ha deixat un mal regust de boca als equips de futbol pallaresos. Diumenge el CF Tremp va rebre un seriós correctiu a casa contra l'Alguaire, equip també recent ascendit a Segona Catalana. Tot i avançar-se al minut 18 per mijtà d'Oscar Feijoo, els blanc-i-negres veien com el rival capgirava el marcador amb tres gols als deu minuts finals del primer temps.

A la segona meitat, la reacció trempolina, tantes vegades temuda i esperada, no va arribar, mentre que els visitants no van aixecar el peu de l'accelerador, marcant dos gols més que sentenciaven amb l'1 a 5 i la primera derrota dels del Jussà a la categoria. Un resultat massa dur per als locals, però del qual caldrà de refer-se si volen lluitar per la permanència. "Això és molt llarg", declaren des de les files trempolines.

Els trempolins no van poder fer res contra un rival superior. Foto: Vero González

Qui també acaba el cap de setmana amb males sensacions és el CF Pobla. Els de Santi Fité van arrencar el partit contra el Ponts molt desapareguts en el joc, i encaixant un gol al minut 6. Malgrat tot, els poblatans es van refer, però dues grans ocasions van acabar amb la pilota estavellada al pal.

Al segon temps el guió va canviar completament. Només començar, Chua feia l'empat en una jugada d'autèntic murri, i poc després, Xavi Castells capgirava el marcador amb un gran xut col·locat. Els errors, però, es paguen cars, i en un contraatac el rival tornava a igualar. A menys de deu minuts, de nou Chua posava per davant als poblatans, però quan el partit semblava dat i beneït, al temps de descompte un rebot arran d'una falta penjada a l'àrea va permetre David Puig marcar un autèntic golàs que queia com una gerra d'aigua freda per als poblatans.

Per la seva banda, el FC Rialp va caure en la primera jornada de Quarta Catalana a casa del Pinyana (4-2). Tres gols locals posaven les coses difícils als del Sobirà, però abans del descans, Ignasi Planas retallava distàncies. A la represa, de nou Planas donava esperances als groc-i-negres, però el quart dels locals al darrer minut de partit va frustrar les esperances de remuntada dels pallaresos.

La defensa trempolina va ser clar per evitar que el partit anés a la pròrroga Foto: CB Tremp

El Natural Optics pateix però s'imposa al derbi pallarès de bàsquet

2 anys, 8 mesos i 11 dies després, el Pallars ha tornat a viure el derbi pallarès de bàsquet. I de la mateixa manera que fa 986 dies, el duel entre el CB Sort i el Natural Optics Pallars Tremp no va poder ser més igualat i intens. Tot i guanyar el parcial al primer quart, els homes de Diego Roldán van topar-se amb un Sort disposat a donar guerra, i que es va imposar en els dos següents parcials.

La defensa i el joc sota el taulell, però, van ser claus perquè els de la capital del Jussà s'enduguessin la victòria. Així i tot, el final va ser d'autèntic infart. A manca de quatre minuts, el Sort empatava el marcador a 58, però un 2+1 de Jordi Lloan i cinc punts de Conti tornaven a avançar els trempolins. Tanmateix, el blat no estava al sac ni ben lligat, i els del Sobirà es posaven a només tres punts per sota amb un triple d'Eduard González. A més, la darrera possessió va ser per al Sort, però Uriel Soler va fallar des de la línia de 6,25, evitant així que el partit arribés a la pròrroga.

El Pàdel Pallars aconsegueix l'ascens matemàtic a Segona

Un dels pocs conjunts que té motius per somriure és el Pàdel Pallars, que matemàticament ja és equip de Segona Catalana. Dissabte els pallaresos van imposar-se al Pàdel Indoor E per 2 a 1, i només els mancava una altra victòria per sentenciar l'ascens. Un fet que es va produir diumenge a Organyà, on un clar 0 a 3 els obria les portes de la nova categoria i, de moment, del liderat del grup, amb el títol de lliga a l'abast.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial