Dimarts, 23 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

ERC guanyaria les eleccions municipals a la Pobla per quarta vegada consecutiva

Segons l'enquesta de Pallars Digital, els republicans perdrien la majoria absoluta però continuarien governant com a llista més votada

Redacció La Pobla de Segur | 27 de setembre de 2022 a les 12:26
Façana del consistori poblatà | Ajuntament de la Pobla de Segur
Esquerra Republicana (ERC) guanyaria les eleccions municipals a la Pobla de Segur per quarta vegada consecutiva, segons l'enquesta realitzada per Pallars Digital. En base a les previsions del sondeig, però, els republicans perdrien un dels set regidors aconseguits l'any 2019, i per tant la majoria absoluta.

Tanmateix, la formació encapçalada per Marc Baró podria seguir governant amb sis regidors al ser la llista més votada, i atès que la resta de grups no tindrien prou força per bastir una majoria alternativa. Per una banda, tot i augmentar en gairebé un 3% el nombre de vots, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), mantindria tres regidors que té actualment.

 
Qui també milloraria el seus resultats, tant en vots com en regidors, seria Junts per la Pobla. La candidatura postconvergent, el cap de llista de la qual encara no ha estat fet públic, passaria del 15,88 al 17,47% dels vots i sumaria dos edils, un més que fa quatre anys, quan la formació va patir una forta patacada electoral.
 
Són unes previsions, però, que cal manejar amb cautela. En primer lloc, perquè a l'enquesta només hi ha participat un petit percentatge de la població poblatana, concretament 222 persones. Així mateix, cal tenir en compte que el 12% dels enquestats encara no saben quina candidatura votaran. Uns indecisos, doncs, que de cara als comicis del 28 de maig podrien fer ballar el nombre de regidors que aconseguiria cada partit.

Per altra banda, el 13% dels participants asseguren que no aniran a les urnes. Una xifra que en unes hipotètiques eleccions representaria un 25,23% d'abstenció, prop de dos punts menys respecte al 2019. La cursa electoral, doncs, és més oberta que mai, i a falta de vuit mesos per a la cita, els partits encara tenen molt marge, tant per presentar les candidatures com per fomentar la participació.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació