Divendres, 19 d'abril de 2024
ciberseguretat

Suplanten la identitat del compte d'Instagram d'un regidor de Tremp

Els ‘hackers' demanen a Leonardo Melgarejo 800 euros per recuperar el perfil, un fet que l’edil denunciarà als Mossos d'Esquadra

Redacció Tremp | 22 de setembre de 2022 a les 12:47
El regidor afirma que aquest dijous s'han començat a enviar missatges privats des del seu compte | Unsplash
El regidor de Joventut i Festes de l'Ajuntament de Tremp, Leonardo Melgarejo, ha denunciat que li han suplantat el seu compte personal d'Instagram. En declaracions a Pallars Digital, Melgarejo ha explicat que aquest dimecres a la nit ha rebut un correu electrònic de la plataforma que l'informava que tant la seva contrasenya com el seu nom de perfil havien estat canviats amb èxit.

Quan es disposava a entrar al seu perfil, Melgarejo va comprovar que no hi podia accedir. A més, va veure que li havien esborrat la biografia del compte i que havien canviat el nom del perfil de @coco_melga a @__coco_melga. Posteriorment, l'edil trempolí va rebre un altre correu on se li demanava pagar 800 euros per recuperar el compte, moment en què va decidir bloquejar el correu.

Aquest mateix dijous al matí, a més, des del compte hackejat s'han començat a enviar missatges privats als seus contactes d'Instagram, mentre que també s'han publicat diverses stories i posts al seu perfil. Leonardo Melgarejo declara que no va clicar cap enllaç ni tampoc cap correu prèviament a que li entressin al compte. En aquest sentit, explica que demà presentarà una denúncia als Mossos d'Esquadra

El regidor assegura que aquestes accions "les acostumen a fer a perfils amb molts seguidors a les xarxes". Emperò, explica que ell "no en té massa". El modus operandi, declara, és sempre el mateix: suplanten la identitat i comencen a publicar al perfil per aconseguir el màxim altaveu possible", ha detallat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació