Divendres, 19 d'abril de 2024
energia

La Pobla canvia l'enllumenat públic de la zona nord amb fanals LED

L'actuació té un cost de més de 86.500 euros i inclou la compra de prop de 300 fanals

Redacció La Pobla de Segur | 16 de setembre de 2022 a les 09:36
Imatge d'un fanal del municipi | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur està substituint l’enllumenat públic actual amb uns fanals amb tecnologia LED de color ambre. En concret, l’àmbit d’actuació és la zona nord de la població, des del barri de la Cooperativa fins a la plaça de l’Arbre.

És en aquest indret on s’ubica la zona comercial i la majoria dels equipaments municipals, com la Biblioteca, el Telecentre, la Residència Nostra Senyora de Ribera, el Conjunt Mauri o el parc Alcalde Boixareu, així com la part residencial amb més densitat de població.

Amb aquesta actuació es renovaran els elements lumínics que, en general i després de tants anys, es trobaven en mal estat malgrat les reparacions puntuals que s’hi ha anat fent. A més, la substitució suposarà un estalvi energètic de 26.980 watts per hora. El pressupost de l’actuació és de 86.532,45 euros i inclou tant la compra de les prop de 300 fanals que es renovaran, com la seva instal·lació.

Els fanals, que s’han adquirit gràcies a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, compleixen la normativa Starlight pel que fa a la contaminació lumínica i respecta l’observació del cel nocturn, ja que emet el flux lumínic cap a terra. Aquesta actuació segueix el camí iniciat el maig del 2021 quan es van renovar l'enllumenat del barri de la Raval.


Altres notícies que et poden interessar







 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació