Dilluns, 22 de juliol de 2024
tren de la pobla

La tercera unitat del tren de la Pobla entra en funcionament

El nou comboi permetrà mantenir el servei ferroviari quan alguna de les altres dues unitats es troba a tallers per tasques de manteniment

Redacció la Pobla de Segur | 27 d'agost de 2022 a les 14:38
La tercera unitat del tren a l'estació de Balaguer | FGC
La tercera unitat del tren de la Pobla, operat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), s’ha posat en servei aquest dissabte, un cop superat satisfactòriament el període de proves tècniques i de circulació i després d'obtenir els permisos per a poder circular i oferir el servei comercial.

El tercer comboi, que va arribar el passat 22 de març a les instal·lacions del Pla de Vilanoveta, és exactament igual a les dues unitats que ja operen el servei de la línia des del 2016: GTW 2-6 fabricats per Stadler de la sèrie 331 de Ferrocarrils. El nou tren permetrà millorar i reforçar la disponibilitat del servei, ja que evitarà els continus serveis alternatius per carretera que s’ofereixen quan cal aturar alguna de les altres dues unitats per al seu manteniment.


Pel que fa a les característiques del tren, igual que els altres dos, té 41 metres de longitud; capacitat màxima per a 201 persones (104 de les quals assegudes); disseny interior obert i transparent, amb uns compartiments clars gràcies a les grans dimensions de les finestres; plataformes d’accés àmplies i de pis baix; està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i disposa d’espais multifunció per a cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

Respecte al confort, compta amb sistemes de climatització i d’informació al viatger amb equips de megafonia i intèrfons, a més d’endolls a l’interior per a carregar qualsevol dispositiu com telèfons mòbils o tauletes. Els cotxes porten suspensió pneumàtica i el motor és dièsel de gran eficiència i mínima emissió de gasos.

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació