Dimecres, 29 de maig de 2024
turisme

El Pirineu viu el seu cap de setmana llarg amb més afluència turística i fregant la plena ocupació

Les pluges dels darrers dies permeten fer ràfting i practicar altres esports d'aventura en condicions «òptimes»

Redacció Sort | 16 d'agost de 2022 a les 08:13
Les activitats com el ràfitng també han fregat la plena ocupació | ACN
El Pirineu ha tancat aquest dilluns el període de més afluència turística de la temporada d'estiu. Els càmpings i les cases rurals freguen la plena ocupació, així com també els hotels de les comarques de la demarcació, on diversos establiments han penjat el cartell de complet.

A més, les precipitacions de tarda que han caigut en els darrers dies han estat positives per a la pràctica d'esports d'aventura com ara el ràfting o el barranquisme, que es troben en condicions "òptimes". La previsió és que durant tota aquest setmana encara hi hagi un bon gruix de visitants i que el volum descendeixi a partir de la que ve per l'avançament de l'inici del curs escolar, fet que implica que les famílies dediquin els darrers dies d'agost a preparar-lo.


Els càmpings registren aquests dies ocupacions de gairebé un 100% i mantenen una tendència positiva després d'haver començat la temporada amb "números rècord", tal com explica la presidenta de l'entitat que els agrupa, Cel Feliu. Així, assegura que estan consolidant un nou perfil de client que va començar a apostar per aquesta opció turística durant la pandèmia, atret per la natura i els espais exteriors. Tot i les bones xifres, Feliu diu que a finals d'any caldrà veure la influència que té la pujada de preus en la facturació.

Pel que fa a les cases de turisme rural, també freguen la plena ocupació durant aquest cap de setmana llarg i esperen mantenir-la entre un 80 i un 85% el que queda de mes, segons indica la presidenta de la Federació Lleida Rural, Núria Ferrando. En el cas dels hotels, les xifres també són molt elevades, sobretot al Pirineu, on s'ha assolit entre un 90 i un 95% d'ocupació. Mentre, a Ponent, s'ha registrat una mitjana d'entre el 75 i el 85%. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, assegura que el volum de pernoctacions és similar al d'abans de la pandèmia.

Una part dels visitants també aprofita l'estada per practicar diferents esports d'aventura. Així, activitats com el ràfting registren, gairebé, una plena ocupació, tenint en compte que les pluges de tarda dels darrers dies han animat les reserves de darrera hora. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, destaca que el riu Noguera Pallaresa presenta una "qualitat" única a Europa. També detalla que les precipitacions han millorat les condicions dels barrancs de la comarca, tot i els efectes de la situació "excepcional" de sequera.

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació