Dimarts, 23 de juliol de 2024
art

La Fira d'Art de Salàs s'acomiada després de poder celebrar finalment la 30ª edició

Durant l'acte celebrat a la Pinacoteca s'ha ofert una mostra del fons artístic acumulat durant les darreres tres dècades, i que ara passarà a mans de l'ajuntament

Redacció Salàs de Pallars | 15 d'agost de 2022 a les 09:04
L'acte de cloenda de la Fira va aplegar un nombrós públic a la Pinacoteca de Salàs | Pere Montiel
Després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la Covid-19, aquest diumenge Salàs de Pallars finalment ha pogut celebrar els 30 anys de la seva Fira d’Art. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Pinacoteca del municipi, s’ha exposat el cartell d’aquesta 30ª edició, una il·lustració realitzada l’estiu del 2020 per l’artista Maragda Cuscuela, i que plasma l’efecte que va tenir la pandèmia fa dos anys.

A més, l’Associació Fira d’Art de Salàs també ha volgut rendir un homenatge a tots els artistes, persones i institucions que durant tres dècades han ajudat a promoure la mostra artística, i entre els quals destaquen noms com Josep Guinovart, Tom Carr, Carme Miquel, Joan Brossa, Joaquim Pujol Grau, Josep Maria Subirachs, Amèlia Riera, Vittorio Amadio o Joan Caballer, artista present durant l’acte.
 

Els membres de l'Associació Fira d'Art de Salàs durant els parlaments de l'acte. Foto: Pere Montiel


Precisament, i com a testimoni del ric patrimoni artístic de la Fira, nascuda l’any 1990 com a relleu simbòlic de la desapareguda fira de bestiar de peu rodó, s’han exposat diverses obres pictòriques produïdes durant les primeres edicions de la mostra.

En aquest sentit, la  regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salàs, Rosalia Farré, ha explicat que l’inventari del fons pictòric de la Fira ha permès catalogar un total de 145 quadres d’artistes nacionals i internacionals. Un ingent patrimoni que, amb la dissolució de l’Associació Fira d’Art de Salàs, passarà a mans del consistori pallarès.

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació