Dijous, 18 d'abril de 2024
sequera

Una trentena de pilots de dron documenten l'evolució dels pantans catalans per conscienciar sobre la sequera

Es tracta d'un projecte altruista i obert a la ciutadania, impulsat pel fotògraf balaguerí Carles Rabadà

Redacció Lleida | 12 d'agost de 2022 a les 09:03
Imatge aèria del pantà de Siurana | La Sequera del 22
Fins a 32 pilots de dron s'han unit de manera altruista per documentar l'evolució dels pantans catalans i conscienciar, amb l'impacte de les imatges, de la sequera. El projecte, que porta el títol de La Sequera del 22, va néixer el 27 de juliol impulsat pel balaguerí Carles Rabadà, però compta amb pilots de tot Catalunya per poder captar imatges aèries dels 28 pantans registrats per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Ja tenen imatges de tots, com el de la Llosa del Cavall (Solsonès), Siurana (Priorat), o el de Rialb (Noguera-Alt Urgell), un dels més afectats per la sequera ja que es troba per sota del 12% de la seva capacitat. El projecte està obert a tota la ciutadania i els impulsors volen tornar a captar imatges dels pantans en 30 dies per veure l'evolució de les reserves d'aigua.

Rabadà explica que els pilots de dron participants al projecte s'han repartit els pantans per zones amb la intenció de fer les mateixes imatges ara, d'aquí un mes i -esperen- quan plogui. L'objectiu d'aquest projecte és "conscienciar i sensibilitzar la gent perquè es gestioni bé l'aigua".
 
"Sentim molts cops als mitjans de comunicació que la sequera és molt greu però fins que no ho veus, no ets conscient que si no comencem a fer alguna cosa ara, si no gestionem bé l'aigua que queda als pantans, no obrirem l'aixeta", alerta Rabadà.

Un dels pilots de dron que participa al projecte és Pau Salla, veí de Lleida. Ha volgut formar part de La Sequera del 22 perquè sap que "la millor manera de mostrar la crua realitat dels pantans és des de l'aire". Tot i això, el projecte no es tanca només a pilots de dron.

Tal com explica Rabadà, fan una crida a que tothom que passi per un pantà, embassament o riu i vegi que està més baix del que recordava, els enviï una fotografia per Instagram o Twitter a 'La Sequera del 22'. "Ho compartirem encantats perquè al final es tracta de documentar-ho entre tots", destaca.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació