2 de març de 2024
vaga

Els gruistes d'assistència en carretera del Pirineu es planten

Convoquen aturades aquest cap de setmana i dilluns al Pallars Sobirà per denunciar "precarietat laboral"

Redacció Sort | 12 d'agost de 2022 a les 08:40
Els gruistes denuncien que en àrees de muntanya els temps d'assistència són | Europa Press
Els gruistes del Pirineu es plantaran aquest dissabte, diumenge i dilluns per denunciar la "precarietat laboral" a la qual asseguren que es veuen sotmesos. El sector només garantirà el servei a les afectacions a la seguretat viària, als casos amb danys personals o aquells directament encarregats pel servei de Trànsit.

El diumenge faran visible aquest malestar amb una marxa lenta que sortirà de Montardit de Baix i anirà en direcció a Sort. L'Alianza Nacional de Auxilio en Carretera denuncia "la impossibilitat de contractar operaris" i, davant aquest fet, adverteix que els conductors es poden trobar aquest cap de setmana amb retards o absències de servei als vehicles avariats o sinistrats.

El sector assenyala que les empreses d'assistència a la carretera del Pirineu no podran oferir els seus serveis durant els dies 13, 14 i 15 d'agost a causa de "no poder assumir el cost per mantenir una plantilla d'operaris de guàrdia durant les 24 hores els set dies de la setmana" en relació amb els preus que les companyies asseguradores, els clubs automobilístics i les plataformes d'assistència en viatge, els paguen pels seus serveis.

Des de l'Alianza Nacional de Auxilio en Carretera exposen que les tarifes que aquestes companyies ofereixen als seus proveïdors de grues "ni tan sols no han estat adaptades a les exigències legals de cobrir els costos d'explotació ni l'increment dels preus que han experimentat els carburants des de l'inici de l'any". Així mateix, expliquen que "la contractació de conductors per atendre guàrdies, reforços i puntes de treball està resultant impossible per a les empreses de grues", ja que perden diners atenent serveis a la carretera, segons diuen.

En àrees de muntanya, despoblades i de trànsit difícil, els temps d'assistència són "llargs i no estan retribuïts", afegeixen. Per tot, algunes empreses estan estudiant el tancament per "manca de viabilitat", sense que hi hagi possible substitució o recanvi per a aquests serveis que requeririen l'assistència de grues de Lleida o fins i tot de la demarcació de Barcelona.

Les empreses de grues que atenen serveis al Pirineu lleidatà lamenten "els problemes que això pugui ocasionar" i per això demanen disculpes als conductors tenint en compte que aquests dies es multiplicaran els desplaçaments. En aquest sentit, confien que els usuaris "entenguin la situació precària que han de suportar per poder oferir un servei tan necessari".

 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació