Dijous, 25 d'abril de 2024
reciclatge

L'Agència de Residus atorga més de 400.000 euros als consells comarcals pallaresos per millorar infraestructures

En tots dos casos, les millores van destinades a les plantes de compostatge

Redacció Pallars | 9 d'agost de 2022 a les 12:02
Imatge recent d'un curs sobre compostatge | CCPS
Els consells comarcals del Pallars Jussà i del Sobirà han rebut més de 400.000 euros de l'Agència de Residus de Catalunya per a la millora de les infraestructures de tractament de residus municipals, així com per impulsar-ne de noves. Per una banda, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha rebut més de 363.000 euros per tal de realitzar millores a la planta de compostatge de Sort.

Per la seva banda, al Consell Comarcal del Pallars Jussà se li han atorgat un total de 50.740 euros per millorar la seva planta de compostatge de fracció orgànica. Segons fonts del consell, es tracta de la millora i reforma d'automatització de la màquina d'afinatge.

A més, recentment s'han donat per finalitzades les obres de clausura d'un vas de l'abocador, que han comportat una inversió total de 280.000 euros, també finançats per l'Agència de Residus. Per altra banda, el consell del Jussà també va demanar una bàscula, de més de 54.000 euros, i una màquina compactadora de prop de 500.000 euros. Unes peticions, però, que van ser denegades.

Tots els ajuts provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea i s'emmarquen en la Convocatòria de subvecions per millorar infraestructures per a la gestió de residus municipals a Catalunya de l'any 2022. Es tracta d'instal·lacions de tres tipus: de tractament de la fracció orgànica recollida selectivament, de preparació per a la reutilització, i de tractament mecànica i biològic de la fracció resta.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació