Dimecres, 24 d'abril de 2024
camins

Un grup escolta recupera el camí de les bordes de Guidal, a Tavascan

Les tasques s’han fet a través d’un camp de treball amb la participació de 16 joves i un monitor, en una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Lladorre i el Museu de Camins

Redacció Lladorre | 8 d'agost de 2022 a les 11:45
Imatge dels joves durant el camp de treball | Premsa Tavascan
Durant la seva estada al municipi de Lladorre, el Grup Escolta Champagnat de Badalona ha aprofitat les colònies per fer un servei comunitari. Concretament, han recuperat i arranjat el camí de les bordes de Guidal.

L’actuació que han fet 14 joves al llarg de sis dies ha consistit en desbrossar, eixamplar la plataforma en els punts on havia patit més erosions, i també refer un mur de pedra seca del camí. D’aquesta manera, una via a través de la qual era difícil passar, ara el seu trànsit és molt més còmode i segur.

Aquest projecte ha estat promogut per l’Ajuntament de Lladorre i el Museu de Camins. Es tracta de la primera prova pilot que es fa a la Vall de Cardós d’aquesta iniciativa de recuperació. A més de la tasca de l’arranjament de les vies, sobretot es vol conscienciar a la societat i a les generacions més joves de la importància de la conservació i manteniment d’aquests espais i infraestructures rurals.

El Museu de Camins és una xarxa íntegra de camins del Pirineu mantinguts i recuperats iniciat a la Vall de Siarb. Un entramat que permet submergir-se als usos, tècniques i històries que des de fa segles omplen de vida el món rural. La iniciativa va començar fa sis anys i vol implicar la societat civil en la recuperació de camins del Pirineu.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació