Dissabte, 20 d'abril de 2024
evacuació

Evacuat per les fortes pluges un grup de 87 persones acampades a Aramunt

Joves i monitors han estat traslladats al pavelló de la Pobla de Segur i no consta cap ferit

Redacció Aramunt | 5 d'agost de 2022 a les 09:32
Els evacuats, arribant al pavelló de la Pobla de Segur | ACN
Els Bombers de la Generalitat han evacuat aquest dijous a la nit un grup escolar de 87 persones, entre joves i monitors, quan la zona on estaven acampades al nucli d'Aramunt, al terme municipal de Conca de Dalt, s'ha negat per les fortes pluges. L’avís es va donar al voltant de les 22h, quan l'agrupament escolta, que estava sopant, es va adonar que no podria passar la nit a la intempèrie per la gran quantitat de pluja que queia.

El grup, provinent de Caldes de Montbui (el Vallès Oriental), ha estat traslladat al pavelló de la Pobla de Segur, que l’ajuntament poblatà i la Creu Roja han habilitat amb llits i mantes perquè hi poguessin passar la nit. Segons els Bombers, no consta cap persona ferida i tot el grup està sa i estalvi. El dispositiu ha estat ràpid i en ell també hi han intervingut els Mossos d’Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
 

Finca Los Pujols, a Aramunt. Foto: Acció Escolta de Catalunya


Les fortes pluges de les darreres hores havien provocat una acumulació d'aigua i fang, segons l'avís que els Bombers havia rebut. "Se'ls havia inundat la zona de tendes i també se'ls havia mullat la roba, fet pel qual s'ha desenvolupat una operació per evacuar totes les persones al poliesportiu de la Pobla de Segur gràcies a la coll·laboració de l'ajuntament", explica Oriol Vilalta, cap del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat.

La principal complicació ha estat pel nombre de persones implicades i pel fet que fos de nit. "Hi havia molta gent i en una zona concreta del Pirineu, amb molt de fang i de nit, de dia les coses són més senzilles", detalla Vilalta.

Segons ha informat a Pallars Digital l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, els monitors han revisat aquest matí el terreny d’acampada Los Pujols, que és on estan allotjats, i si es troba en condicions, com se suposa, el grup mantindrà la seva estada fins el 10 d’agost, tal com estava previst. El terreny Los Pujols, situat prop de la Font de la O i a la riba de l’embassament de Sant Antoni, està gestionat per l’Acció Escolta de Catalunya.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació