Divendres, 19 d'abril de 2024
Jocs d'hivern

El nou projecte olímpic del Govern inclou per primer cop el Pallars Sobirà com a seu

Catalunya presenta al COE la seva candidatura en solitari per organitzar els Jocs d’Hivern

Jordi Ubach Llorens Barcelona | 29 de juliol de 2022 a les 07:38
La pista de la Pala d’Espot acolliria l’snowboard i l’eslàlom gegant paral·lel | Espot
La Generalitat ja ha presentat al Comitè Olímpic Espanyol (COE) la candidatura de Catalunya en solitari per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant una roda de premsa al Palau de la Generalitat, al costat de Mònica Bosch, coordinadora del projecte. Un projecte, de fet, que també s’ha fet públic avui i que inclou per primer cop el Pallars Sobirà com a seu d’alguna de les proves.

Després de reunir la Taula territorial dels Jocs -amb alcaldies, consells comarcals i diputacions, i presidents de les federacions d'esports d'hivern català i espanyol-, Vilagrà ha subratllat que no vol perdre "l'oportunitat" d'optar als Jocs d'Hivern del 2030. Però ha reconegut, tot seguit, que la decisió no depèn del Govern i que, per tant, el projecte podria enfocar-se a organitzar l'esdeveniment del 2034.

Vilagrà ha detallat que la consulta ciutadana a les comarques afectades pels Jocs continua "paralitzada". La consellera ha explicat que, fins que el COE no validi la candidatura catalana, no es podrà fer la consulta al territori. En representació pallaresa, han assistit a l’acte els dos presidents comarcals, Carles Isus i Josep Maria Mullol; l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases; i l’alcalde de Sort, Baldo Farré.
 

Foto de grup de la Taula territorial dels Jocs amb representació pallaresa. Foto: Govern


Espot, seu de l’snowboard i l’eslàlom gegant paral·lel


El projecte de candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern que presenta Catalunya inclou la celebració de 144 proves olímpiques i paralímpiques que mouran més de 3.600 esportistes. L’estació d'Espot figura com una de les seus de les proves, concretament de l’snowboard i l'eslàlom gegant paral·lel, que segons detalla el projecte, es farien a la pista de la Pala

El projecte -que es pot consultar al peu d’aquesta notícia- preveu que les seus esportives de gel siguin a Barcelona, Badalona i Gavà; i les de neu, a banda d’Espot, a La Molina, Masella, Baqueira Beret i Boí Taüll. La directora de l'Oficina Tècnica de la candidatura dels Jocs d'Hivern, Mònica Bosch, ha detallat la proposta tècnica i ha apuntat que Catalunya és “referent” i té “experiència” en l’organització d’esdeveniments de tots els esports, també en el cas dels d’hivern.

També es manté que les disciplines de circuits de lliscament i trampolins de salts es facin a Sarajevo (Bòsnia), o a La Plagne o Courchevel (França), segons consta al projecte català. El Govern preveu construir una pista a la Fira de Barcelona per a la prova de patinatge de velocitat. El nou Palau Blaugrana i el pavelló Olímpic de Badalona acollirien l'hoquei gel, i el Palau Sant Jordi seria la seu del patinatge artístic.

Un dels esports que s'havia de celebrar a Saragossa en el projecte de la candidatura conjunta amb l'Aragó, el curling, es disputaria en un recinte que es vol construir a Gavà, i que tindria per nom Centre d'Alt Rendiment Esports de Gel, amb capacitat per a 3.000 persones. El biatló i l'esquí de fons, dues disciplines que també s'havien de fer a Aragó, es farien a Baqueira-Beret.

 Consulta el projecte de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació