Dimecres, 24 d'abril de 2024
sequera

Esterri d'Àneu limita el consum d'aigua al municipi per l’«extrema» escassetat

Entre altres mesures, es prohibeix l’ús d’aigua de boca per regar, per netejar carrers i vehicles, o per omplir piscines

Jordi Ubach Llorens Esterri d'Àneu | 27 de juliol de 2022 a les 12:16
Imatge del poble d’Esterri d’Àneu | ACR
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha limitat el consum d’aigua fins a nou avís degut a la forta sequera que està patint el Pallars, i en particular el municipi aneuenc. El consistori reconeix que degut a la situació d’"extrema escassetat d’aigua", les reserves han caigut a nivells “molt baixos” que obliguen a prendre mesures.

Les restriccions consisteixen en la prohibició de l’ús d’aigua de boca per regar jardins, horts i finques; per regar o netejar vials, carrers i voreres; per netejar amb mànega qualsevol classe de vehicle; i per omplir piscines. En aquest últim cas, hi han excepcions, com la reposició de l’aigua evaporada, la neteja de filtres i/o per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

En un ban d’alcaldia, l’ajuntament pallarès demana la cooperació ciutadana i que tothom faci “un ús racional de l’aigua” per tal d’evitar l’adopció de mesures més restrictives, com podrien ser la suspensió de subministrament en franges horàries determinades.

Esterri d’Aneu és el segon municipi pallarès, i el més poblat, que aplica restriccions d’aigua per combatre la sequera. La setmana passada, recordem, Baix Pallars també va decidir prendre mesures per reduir el consum d’aigua al municipi. Altres municipis com Sant Esteve de la Sarga, Isona i Conca Dellà, Gavet de la Conca o Espot també han fet recentment una crida a fer un ús responsable de l'aigua.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació