Divendres, 19 d'abril de 2024
meteorologia

Adeu a l'onada de calor amb màximes de temperatura al Pallars Jussà

Els termòmetres començaran a baixar a partir d’aquest mateix dilluns i es normalitzaran al llarg de la setmana

Pere Pratdesaba / Jordi Ubach Barcelona | 25 de juliol de 2022 a les 09:35
Imatge de Sant Romà d’Abella, al terme d’Isona i Conca Dellà | Gustau Erill
L’onada de calor té les hores comptades. Després d’un cap de setmana amb temperatures extremes arreu del país, on s’han tornat a superar els 40 graus en alguns punts, la calor afluixarà a partir d’aquest dimarts. De fet, aquest diumenge la temperatura màxima a Catalunya s’ha registrat a Sant Romà d’Abella, amb 40,9ºC, seguit de Tremp, amb 40,3ºC. Aquest dilluns encara hi ha activat, però, un avís de calor.
 
La setmana encara començarà amb molta calor i temperatures molt altes. Per exemple, aquest dilluns a Ponent i el sud del país, així com a la Conca de Tremp i la Conca Dellà, el mercuri es pot enfilar fins als 38-39 graus. A la tarda, hi podrien haver alguns ruixats esporàdics, amb tempestes incloses, al sud i especialment al Pirineu.

Dimarts vindrà el canvi. Continuarà el sol però ja començaran a baixar les temperatures. Algunes nuvolades de tarda a la costa central i al Pirineu podrien portar algun ruixat localment moderat.

Dimecres les temperatures continuaran baixant i ja se situarien en paràmetres més propers a l’època de l’any. Augmentaran les nuvolades de tarda al Pirineu i a la costa central i nord, que podrien alguna pluja puntual.
 
Dijous les temperatures arreu del país ja se situaran entre els 29 i els 34 graus. Dia molt inestable, amb cel variable amb ruixats, no només de tarda al Pirineu, sinó també al tram sud de la costa catalana. 

Divendres es mantindrà aquesta situació d’inestabilitat, amb pluges que es podrien estendre a la costa central.

Dissabte i diumenge afluixarà la inestabilitat i tornaran a pujar una mica les temperatures, tot i que lluny encara dels valors que hem tingut aquests dies. Sol amb pocs núvols per acabar la setmana.
   

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació