Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El Tren dels Llacs Panoràmic es posa en marxa aquest dissabte

En total, farà quatre circulacions durant l’estiu: els dissabtes 23 i 30 de juliol i 6 i 13 d’agost

Redacció La Pobla de Segur | 22 de juliol de 2022 a les 10:42
El Tren Panoràmic en una imatge d'arxiu | FGC
El Tren dels Llacs Panoràmic, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), enceta aquest dissabte 23 la temporada d’estiu 2022, durant el qual circularà durant quatre dies: els dissabtes 23 i el 30 de juliol i el 6 i el 13 d’agost. El Tren dels Llacs va iniciar temporada el dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, amb les circulacions del Tren Històric. Ara, durant els dies de més calor, es posa en circulació el Panoràmic, que permet gaudir de la bellesa del paisatge del recorregut gràcies a un disseny diàfan amb grans finestrals.

Aquest transport turístic recorre, com ja és habitual, el cor de Catalunya, des de la Plana de Lleida fins al Pallars. El viatge transcorre per la dreta del riu Segre, des de Lleida fins a Balaguer. Després, continua el seu recorregut seguint el riu Noguera Pallaresa fins a arribar a la Pobla de Segur, al cor del Jussà.

En total, el Tren Panoràmic disposa de 90 seients distribuïts en dos cotxes i està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Al llarg del seu recorregut, passa per un total de quatre llacs, 40 túnels i 75 ponts en els 89 quilòmetres de traçat.

El viatge, a més, permet a les persones usuàries gaudir d’unes vistes úniques sense haver de baixar del vagó mentre s’endinsen en la història del territori gràcies al guiatge que es fa durant el trajecte. L’experiència es complementa amb les activitats i visites proposades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que es poden fer un cop s’arriba al destí.

Els bitllets per al Tren dels Llacs es poden adquirir anticipadament a través de la botiga online. Un servei que es va posar en funcionament durant la temporada 2021 i que aquest any es manté amb la introducció de millores per facilitar l’accés al servei de compra i assegurar-se la disponibilitat al trajecte.

Enguany s’ha estrenat la pàgina web www.turistren.cat, un nou portal que aglutina l’oferta de trens i transports turístics d’FGC i on les persones usuàries podran consultar informació d’interès sobre el Tren dels Llacs així com descobrir una àmplia proposta d’experiències per gaudir de la jornada. A més, a l’interior del tren, els passatgers tindran accés a nous continguts digitals a través de codis QR amb informació tant turística com del propi servei.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació