Divendres, 19 d'abril de 2024
sequera

Sant Esteve de la Sarga demana fer un ús responsable d'aigua davant la forta sequera

El consistori se suma a la crida d'altres ajuntaments com Isona o Baix Pallars i anuncia que es poden aplicar restriccions durant els propers dies

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 21 de juliol de 2022 a les 08:30
La sequera no és un fenomen exclusivament estival a Sant Esteve de la Sarga | Govern
La forta sequera segueix sense donar treva al Pallars, especialment al Jussà. Per aquest motiu, diversos ajuntaments de la comarca han fet una crida als seus veïns per tal que economitzin l'aigua i evitar així que s'hagin d'aplicar restriccions d'ús.

El darrer en fer-ho ha estat Sant Esteve de la Sarga. En un ban, el consistori alerta que durant els propers dies es podrien aplicar restriccions i, per aquest motiu, l'administració local liderada per Jordi Navarra demana la col·laboració ciutadana perquè aquest estiu "no manqui un bé tan essencial com l'aigua".


D'aquesta manera, el municipi se suma a la demanda d'altres consistoris del Jussà, com Isona i Conca DellàGavet de la Conca o Espot, que dies enrere també van demanar no malgastar l'aigua, especialment la de consum de boca. El primer en fer-ho va ser l'Ajuntament de Baix Pallars, que fa més d'una setmana alertava que les fonts i els barrancs de la zona estaven "sota mínims". 

Precisament, Sant Esteve de la Sarga, Gavet i Isona són tres dels sis municipis del Pallars Jussà on encara hi ha activat el nivell 3 del pla Alfa a causa de les altes temperatures i l'alt risc d'incendi forestal. A més, a partir d'aquest divendres es preveu l'arribada d'una nova onada de calor que farà pujar de nou les temperatures fins a nivells extrems.


Per altra banda, l'escassetat d'aigua a causa de la sequera en aquest municipi pallarès no és fenomen exclusivament estival. De fet, l'ajuntament va aprovar recentment millorar la xarxa de captació d'aigua municipal per tal que alguns nuclis no hagin de dependre de camions cisterna, com passa en els casos d'Estorm Castellnou del Montsec

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació