Dimecres, 24 d'abril de 2024
incendi

«Si el Montsec no estigués tancat, estaríem parlant de víctimes mortals a l'incendi»

L'inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, obre la porta a endurir les restriccions per l’alt risc d’incendis

Redacció Terradets | 20 de juliol de 2022 a les 13:00
El foc del Montsec ja ha cremat més de 71 hectàrees | Jordi Peró
"Sense restriccions, al Montsec hi hauria hagut víctimes mortals". Així s'ha pronunciat en una entrevista a El món a RAC1 l'inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, en relació a l'incendi que afecta la zona i a les restriccions a la serra del Montsec arran de l'aplicació del nivell 3 del Pla Alfa. Mur ha explicat que el fet que el massís estigués tancat -i per tant no hi hagués escaladors a la zona- ha evitat que es produissin mals majors.


Per altra banda, el cap dels Agents Rurals ha obert a la porta endurir les restriccions per l'alt risc d'incendi.  "Sense cap dubte, s'hauran de prorrogar les mesures restrictives i el tancament d’espais naturals a l'espera que millorin les condicions". A més, Mur ha assenyalat que "les previsions són que a principis de la setmana que ve la condicions empitjorin".
 
Així mateix, l'inspector ha explicat que aquest divendres hi haurà una reunció del Comitè Tècnic de l'INFOCAT, on es valorarà si cal endurir les mesures i incorporar més municipis al nivell 3 del pla Alfa i tancar més espais naturals.

De moment, sis municipis dels 14 del Pallars Jussà continuen en aquest nivell d'alerta aquest dijous, activat des del passat 15 de juliol. Són Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació