16 d'abril de 2024
INCENDI

L'incendi del Montsec, a punt de ser controlat

Els Bombers estan remullant tota l'àrea cremada i atacaran la part alta de la cinglera amb mitjans aeris i personal helitransportat

Redacció Terradets | 20 de juliol de 2022 a les 08:39
Imatge d'una revifalla de l'incendi del Montsec | Bombers
Els Bombers continuen treballant per controlar l'incendi que des d'aquest dilluns crema en una zona de difícil accés a la serra del Montsec. El foc, que aquest dimarts s'ha donat per estabilitzat, ja ha cremat més de 71 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals. Ahir, les tasques es van centrar en remullar el perímetre i treballar en els punts calents per evitar qualsevol revifalla.


Mentrestant, el foc va arribar fins la carena, on va quedar contingut, i els agents del cos van estar treballant en els dos flancs de l'incendi per tal d'evitar que evolucionés cap a la vessant d'Àger i la de Castell de Mur. Pel que fa a aquesta nit, un vehicle dels Bombers ha estat repassant tota l'àrea cremada, mentre que les humitats no s'han recuperat, cosa que impedeix -de moment- donar l'incendi per controlat.
 
De cara a aquest dimecres, està previst tornar a traslladar efectius a la zona amb helicòpter -donada la dificultat d'accés- així com realitzar descàrregues amb mitjans aeris amb l'objectiu d'acabar de sufocar el foc, que ara afecta bàsicament la part alta de la cinglera. En total, aquest matí hi ha desplegades vuit dotacions terrestres i dos mitjans aeris.

Per altra banda, el servei de tren entre la Pobla de Segur i Balaguer continua fent-se amb autobús substitutori per carretera després que el servei quedés interromput per la proximitat de l'incendi amb la via del tren.




 Ampliarem informació


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació