Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteorologia

S'acaba l'onada de calor... i en comença una altra?

Malgrat que l'actual episodi d'altes temperatures ha acabat aquest dimarts, el Meteocat en preveu un de nou de cara a divendres i que s'allargarà fins a mitjans de la setmana vinent

Lluís Girona Pallars | 20 de juliol de 2022 a les 07:35
Infants refrescant-se a la piscina municipal de Sort | Ajuntament de Sort
L'onada de calor que ha afectat tot Catalunya des de la setmana passada sembla haver acabat aquest dimarts. Ara bé, res fa indicar que les temperatures extremes viscudes els últims dies tinguin intenció de marxar. De fet, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, de cara a divendres es preveu un altre episodi de calor extrema que s'allargarà fins a mitjans de la setmana vinent.

Per ara, aquest dimarts és l'últim dia en què es mantenen territoris en avís per perill de calor. En concret, ho fan amb perill alt les comarques pallareses i del Pirineu, així com algunes de la demarcació de Lleida, mentre que també estan en perill però moderat les comarques de la demarcació de Girona. La resta del país, després de dies en risc màxim, es manté ara sense perill. De cara al dimecres i al dijous, tampoc es preveu perill a cap punt del país.

De moment, aquesta intensa onada de calor ha deixat una altre registre rècord al Pallars. És el cas d'Olp, a 1.100 metres d'alçada, on la nit de dilluns a dimarts va registrar la temperatura mínima més alta des de l'any 2013: 20,7 graus
 
Així doncs, tot fa indicar que la calor extrema donarà un descans de dos dies, però que tornarà amb molta força. Les temperatures es tornaran a situar sobre els 30 °C al litoral i els 35 °C a zones d'interior. Per això, des de les autoritats se segueix demanant seguir extremant les precaucions, enfocades també en part en evitar incendis. I també perquè la calor suposa un perill per la vida. De fet, aquest mateix dimarts el Govern ha fet públic que 16 persones han mort a Catalunya per causes atribuïbles a l'onada de calor des que va començar, segons dades de l'Institut de Salut Carles III.
 



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació