Dimecres, 24 d'abril de 2024
ramaderia

La Torre de Capdella dona collars GPS a cada ramader per geolocalitzar els ramats

El consistori també ha instal·lat quatre antenes per tal de donar cobertura a tota la Vall Fosca

Redacció La Torre de Capdella | 18 de juliol de 2022 a les 12:09
Els ramaders de la Vall rebent els collars GPS davant l'ajuntament | Ajuntament de la Torre de Capdella
Una trentena de ramaders de la Vall Fosca ja disposen de collars GPS per poder geolocalitzar els seus ramats, en especial a l'estiu. Unes eines facilitades per l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que amb fons propis ha volgut dotar-los d'un element també indispensable per seguir el recorregut dels animals durant l'hivern i per saber si s'han escapat.


Així mateix, el consistori pallarès també ha instal·lat quatre antenes per tal de poder donar cobertura a aquests collars GPS en l'àmbit de la Vall Fosca. En total, tal com explica a Pallars Digital la regidora de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, Neus Burgués, s'han instal·lat quatre retransmissors en llocs estratègics de la zona, concretament llocs elevats.

Imatge d'una de les antenes instal·lades. Foto: Ajuntament de la Torre de Capdella


Per altra banda, i contràriament al cas dels 13 ramaders del Pallars Sobirà -que també han adquirit recentment aquests aparells- no es tracta pas d'una prova pilot. De fet, l'estudi realitzat en el marc d'aquest programa va demostrar que l'ús dels collars geolocalitzables servia per millorar el rendiment dels ramats. Ara bé, la raó de la incorporació d'aquests aparells respon també a la situació actual de la ramaderia al Pallars.

La por als atacs d'animals salvatges -especialment de l'os i el llop- ha posat en alerta part de la societat pallaresa, que recentment ha hagut sigut testimoni de com un ramader de Farrera decidia abandonar la seva explotació després que el seu ramat d'ovelles patís diversos atacs per part de l'os. Cinc dels animals van ser morts pel plantígrad, mentre que cinc més no es van poder localitzar. 


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació