Dijous, 25 d'abril de 2024
sequera

Isona també demana fer un ús responsable d'aigua davant la sequera

El consistori insta els veïns a respectar les recomanacions per tal d'evitar tenir restriccions o altres limitacions

Redacció Isona i Conca Dellà | 15 de juliol de 2022 a les 11:52
Imatge general del poble d’Isona | Lleida.com
La sequera i les altes temperatures també han obligat l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà a demanar un ús responsable de l'aigua als veïns del municipi. Així ho ha anunciat el consistori en un comunicat, on fa aquesta petició per tal "d'evitar tenir restriccions o altres limitacions".

Una advertència que, precisament, coincideix amb l'anunci del Govern, que ha activat diverses restriccions davant l'onada de calor persistent i l'alt risc d'incendi a tot el país. Entre altres mesures, l'executiu ha prohibit l'accés a espais naturals com la serra del Montsec, o l'activitat agrícola amb maquinària entre les 12h del migdia i les 18h de la tarda.


A més, Isona i Conca Dellà és un dels sis municipis del sud del Pallars Jussà on els Agents Rurals han activat el nivell 3 del Pla Alfa per l'alt risc d'incendi forestal, juntament amb Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Castell de Mur, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

A més, l'anunci arriba tres dies després que l'Ajuntament de Baix Pallars també alertés als veïns del municipi que moltes fonts i barrancs de la zona estaven "sota mínims". En aquest sentit, el consistori baixpallarès va ser més contundent, ja que va instar als seus habitants a "canviar pràctiques que, no perquè sempre s'havien fet, es poden continuar fent".


 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació