Dissabte, 20 d'abril de 2024
memòria històrica

Sort celebra els 15 anys de la Presó-Museu Camí de la Llibertat

Dissabte es presentarà el treball de Recerca de la Presó de Dones del municipi, a càrrec de l'historiador poblatà Josep Calvet

Redacció Sort | 14 de juliol de 2022 a les 12:02
Façana de la Presó-Museu, a la plaça Sant Eloi de Sort | TripAdvisor
Sort celebra aquest divendres els 15 anys de la Presó-Museu Camí de la Llibertat del municipi. Per recordar l'efemèride, l'ajuntament de la capital del Pallars Sobirà ha organitzat una sèrie d'actes de commemoració. Aixi, el dissabte 16 de juliol a les sis de la tarda, el Centre Cívic, l'antic Centre Català Republicà, acollirà la presentació del treball de recerca sobre la Presó de Dones del partit judicial de Sort, elaborat per l'historiador poblatà Josep Calvet.

Prèviament, a les 12h del migdia, l'Ajuntament de Sort serà l'escenari de la trobada amb la delegació de la Maison du Chemin de la Liberté, el museu sobre maquis i passadors amb seu al poble de Saint-Girons, a l'Arieja. Posteriorment, a les 12:30h, es durà a terme una visita a l'equipament museístic pallarès, símbol de la repressió de la dictadura i de les rutes d'evasió a banda i banda dels Pirineus.
 

Aquests no són, però, els únic actes de commemoració del 15è aniversari. Al mes de maig, la capital del Sobirà va acollir una tertúlia literària sobre memòria històrica amb l'escriptora Marta Sanz, autora del llibre Pequeñas mujeres rojas, i l'arqueòloga Anna Camats, membre de l'equip d'exhumació de la fosa del Prat del Fuster de Sorpe


Així mateix, el cinema Els Til·lers va ser l'escenari de l'espectacle teatral Violències. Guerra Civil i Postguerra al Pallars Sobirà. Una peça que parteix dels 69 assassinats civils d'homes i dones a la comarca entre els mesos de maig i novembre de 1938. Unes persones que van ser afusellades sense judici i enterrades en fosses comunes.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació