Dijous, 18 d'abril de 2024
rescat

Espectacular rescat en helicòpter d'una vaca atrapada en un barranc a la Vall Fosca

Els GRAE es van mobilitzar per extreure l’animal amb una eslinga de càrrega

Redacció La Torre de Capdella | 11 de juliol de 2022 a les 12:33
Imatge de la vaca lligada amb arnesos per al seu rescat | Bombers
Curiós rescat el que van haver d'efectuar els Bombers de la Generalitat el dimarts de la setmana passada al barranc de les Espones, a la Vall Fosca, al terme municipal de la Torre de Capdella. Membres del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) es van mobilitzar per extreure una vaca del curs d’aigua del barranc. L’avís el va donar un grup de barranquistes a les 16:37h, que van informar haver vist una vaca viva prop de l'aigua.

Per poder fer possible el rescat i extreure l’animal d’aquesta zona de difícil accés, es va haver d’activar un helicòpter per tal de fer una maniobra de gruatge amb una eslinga de càrrega, que és un sistema d'elevació molt flexible que evita causar danys al contorn de la càrrega, en aquest cas a l’animal.

L’operació va ser força complexa, com es pot comprovar al vídeo que segueix sota aquestes línies. De fet, la història té un desenllaç tràgic, tal com han confirmat els Bombers a Pallars Digital, ja que la vaca va haver de ser sacrificada abans de la seva extracció. Per a tal fi, es va requerir l'actuació d’un veterinari, que es va desplaçar fins el lloc dels fets.


 

Altres notícies que et poden interessar:


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació