16 d'abril de 2024
senderisme

Torna el Festival de senderisme Vall Fosca-Pirineus

La proposta convida a descobrir nous racons de la zona per tal de gaudir d'una experiència molt especial

Redacció Vall Fosca | 6 de juliol de 2022 a les 12:42
El festival donarà el tret de sortida aquest dijous i finalitzarà el diumenge 10 | ACN
Aquest dijous la Vall Fosca tornarà a acollir el seu festival de senderisme, el segon que se celebra a la comarca després del de la Conca Dellà, que va tenir lloc al mes de maig, i just abans del de Sort, la Vall d'Àssua i el Batlliu, que tindrà lloc entre el 21 i el 23 d'octubre. En el cas del de la Vall Fosca-Pirineus, el festival s'allargarà fins al 10 de juliol amb diverses activitats programades.

La primera d'elles, aquest mateix dijous, consistirà en un sopar sota les estrelles i una caminada nocturna, previ accés amb telefèric a Estany Gento. Per altra banda, destaca la caminada Un dia amb Keller, l'enginyer suís que fa 140 anys va revolucionar la part alta de la Vall Fosca.

Així mateix, el divendres hi haurà el Jugant amb les orenetes. Una activitat lúdica i familiar que girarà entorn del paper clau d'aquests ocells. Paral·lelament, el festival també permetrà als visitants participar en una xerrada sobre meteorologia i canvi climàtic a la muntanya, que anirà a càrrec de Francesc Mauri, i que tindrà lloc el dissabte a les 19h a les antigues escoles d’Espui.

Per altra banda, el Museu Hidroelèctric de Capdella també jugarà un paper important en aquest sentit, acollint l'exposició sobre indumentària tradicional de la Vall Fosca. Finlament, el diumenge a les 13:30h, a la Pobleta de Bellveí, es realitzarà un vermut de comiat, que posarà punt i final al festival de senderisme pallarès.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació