Dimecres, 24 d'abril de 2024
aigua

Tres municipis pallaresos rebran ajuts per minimitzar el risc d'inundacions

L'Agència Catalana de l'Aigua destina més de 400.000 euros per realitzar actuacions a les conca de l'Ebre i el Xúquer

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Pallars | 6 de juliol de 2022 a les 10:47
Llavorsí vol evitar que la vegetació a la llera del riu provoqui un tap al pont en direcció a la Vall de Cardós | ACN
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà més de 416.000 euros repartits entre 17 ajuts per tal de minimitzar el risc d'inundacions a la part catalana de la conca de l'Ebre i del Xúquer. Les subvencions beneficiaran 15 municipis d’11 comarques, tres dels quals del Pallars.

Els ajuts finançaran actuacions en domini públic hidràulic dins de zona urbana que comportin la retirada selectiva de grans densitats de vegetació que obstaculitzin el pas de l'aigua, l'erradicació d'espècies vegetals invasores que redueixen la capacitat de desguàs, la retirada d'arbres morts i caiguts i la retirada i redistribució de sediments.

Els municipis pallaresos beneficiats seran, en primer lloc, Gavet de la Conca, a qui l'ACA ha concedit una segona subvenció per netejar el barranc dels Solans, en el seu tram urbà de Sant Serni, tal com explica a Pallars Digital el seu alcalde, Xavier Badia, que detalla que l'ajut serà de 6.864,39 euros. L'any passat, explica, “vam fer una primera actuació en la part inicial del barranc, netejant, desbrossant i tallant arbres”. 

El segon municipi que rebrà part d'aquests ajuts serà la Torre de Capdella. En aquest cas l'ajuntament ha rebut dues partides que en conjunt sumen 27.275 euros, mentre que el consistori n'aportarà prop de 6.000 per netejar les lleres del riu Flamisell, a l'altura de la Central de Capdella, i el barranc dels Verdins, al terme d'Espui. En total, s'invertirà un total 33.000 euros, tal com han confirmat a aquest diari fonts del consistori.

Per últim, Llavorsí rebrà un ajut de 18.578 euros per netejar la llera del Noguera Pallaresa, des de la zona de les piscines municipals fins a l'encreuament del riu amb la Vall de Cardós. Les actuacions, tal com explica l'alcalde del municipi, Josep Vidal, consistiran en tallar tots els arbres i fer una podada considerable a la zona per evitar que es produeixi un tap al pont en cas d'una vinguda d'aigua important.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació