Dijous, 25 d'abril de 2024
renovables

Tremp suspèn les llicències per instal·lar grans parcs fotovoltaics al municipi

L'objectiu del consistori és poder regular la implantació d'energies renovabes en sòl no urbanitzable

Redacció Tremp | 27 de juny de 2022 a les 11:45
La modificació s'ha aprovat els vots de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició | Ajuntament de Tremp
El ple de l'Ajuntament de Tremp del dia 23 de juny ha aprovat suspendre les llicències per instal·lar grans parcs fotovoltaics al municipi. En concret, i amb els vots a favor de l'equip de govern, format per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, i amb l'abstenció dels sis regidors de Compromís per Tremp, el consistori ha dut a terme una modificació del pla urbanístic per a la implantació d'energies renovables en sòl no urbanitzable.

L'objectiu d'aquesta mesura, tal com ha explicat l'alcaldessa Maria Pilar Cases, és poder regular la futura ubicació de plaques solars per tal que no afectin llocs d'interès geològic, paleontològic o paisatgístic, així com terres de cultiu o de regadiu. En aquest sentit, Cases ha recordat que el Geoparc Orígens va encarregar un estudi per tal d'analitzar objectivament quins eren els llocs més vulnerables on instal·lar-hi parcs fotovoltaics.


Per la seva banda, l'arquitecte municipal, Marc Pujol, present al ple, ha explicat arran de l'aprovació del decret 16/2019 per a la regulació de parcs solars en sòl no urbanitzable, que es van rebre un allau de propostes d'instal·lació de plaques que suposaven una ocupació molt important i que va posar "en alerta" la comarca.


Per aquest motiu, i davant la recent reactivació de quatre projectes de parcs solars als municipis de Tremp i Isona i Conca Dellà, el consistori ha cregut oportú suspendre aquestes llicències pe tal de poder regular la seva implantació. En aquest sentit, l'alcaldessa trempolina ha assenyalat que "el Geoparc és un territori protegit per instruments internacionals" i que des de l'ajuntament "tenim tota l'obligació de protegir-lo".


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació