Divendres, 19 d'abril de 2024
recollida selectiva

L'Agència de Residus atorga mig milió d’euros al Consell del Sobirà per fomentar la recollida selectiva

La finalitat d’aquestes ajudes és poder complir amb els objectius europeus de reciclatge

Redacció Pallars Sobirà | 27 de juny de 2022 a les 12:46
Imatge de l'àrea d'emergència de Gerri de la Sal | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha rebut un ajut de mig milió d'euros per part de l'Agència Catalana de Residus per tal de fomentar la recollida selectiva. L'ajuda econòmica forma part dels 2,5 milions d'euros que l'ens ha destinat a set ens locals de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, així com dels 22 milions que gràcies als Fons Europeus Next Generation s'han atorgat a un total de 74 ens catalans.

Es tracta d'unes subvencions destinades a projectes de recollida selectiva de biorresidus (fracció orgànica i fracció vegetal), projectes d’autocompostatge, recollida selectiva d’olis vegetals usats, i recollida selectiva de residus tèxtils, que permetran implantar sistemes eficients de recollida selectiva, principalment de la fracció orgànica, clau per a l’increment de la recollida selectiva a Catalunya i per al compliment dels objectius europeus de reciclatge.

En aquest sentit, i en declaracions a Pallars Digital, fonts del Consell Comarcal del Pallars Sobirà expliquen que l'ajut és el màxim import atorgat, el qual es destinarà també a l'impuls del servei de recollida porta a porta en aquells nuclis de la comarca on encara no ha arribat. Així mateix, detallen que la subvenció servirà per instal·lar noves àrees d'emergència electrònica, els punts de recollida de residus com el que ja hi ha instal·lat a Gerri de la Sal, i que s'utilitzaran amb identificació personal i mitjançant un xip.

Per altra banda, també es durà a terme una campanya informativa per fomentar aquest servei, que es va introduir a la comarca fa set anys, i pel que també es preveu començar a pagar en funció de l'ús que se'n faci, tal com han assegurat a aquest diari les fonts de l'ens comarcal. Per dur a terme aquestes mesures, expliquen, s'han donat dos anys de pròrroga.

Malgrat disposar d'un pressupost més elevat que mai, els 22 milions d’euros no han permès finançar tots els projectes. Per aquells ens locals que no han rebut finançament, s'ha anunciat que hi haurà una nova oportunitat de rebre’n durant aquest any, atès que es preveu disposar d’uns 10 milions d’euros addicionals, que permetran complementar el finançament dels projectes que aquesta vegada no s’han pogut incloure per manca de disponibilitat pressupostària.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació