16 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Stop JJOO» celebra que finalment no es presenti candidatura als Jocs de 2030

Els empresaris pirinencs asseguren estar “molt emprenyats" i "decebuts" amb la classe política, alhora que demanen millores en infraestructures

Redacció Pirineu | 21 de juny de 2022 a les 08:16
La plataforma ha anunciat que seguiran organitzats perquè no volen uns Jocs ni al 2030, ni al 2034 ni al 2038 | ACN
La Plataforma Stop JJOO ha valorat l'anunci de la retirada de la candidatura olímpica per a als Jocs d'Hivern al 2030 amb un "Hem guanyat" a les xarxes socials. Ara bé, han matisat que tot i la caiguda del projecte, volen resoldre "incògnites", com la quantitat de diners públics que "s'han llençat a la paperera" per mirar d'impulsar la candidatura; en què invertirà al Pirineu el Govern el pressupost dels Jocs i què es farà amb els diners de les partides públiques.

Així mateix, la plataforma ha anunciat que seguiran organitzats perquè no volen uns Jocs ni al 2030, ni al 2034 ni al 2038. L'objectiu, diuen, és aturar tots els macroprojectes i aconseguir inversions pel territori i un altre model econòmic i territorial de país. També a través de les xarxes socials, un dels seus portaveus, Bernat Lavaquiol, ha destacat la quantitat d'assemblees, xerrades, mercats, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s'han fet en els darrers mesos contra el projecte de candidatura olímpica.

Els empresaris, «molt emprenyats»


Josep Castellarnau, cap visible de la plataforma favorable als Jocs d'Hivern, ha remarcat que els empresaris del Pirineu estan "molt emprenyats" i "decebuts" amb la classe política per deixar escapar una "oportunitat única" pel Pirineu. El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al Govern i al Comitè Olímpic Espanyol (COE) que comencin a treballar en una candidatura per al 2034.

Mentrestant, ha reclamat a l'executiu català que tot i caure la candidatura olímpica pel 2030 s'inverteixi en la millora de totes aquelles infraestructures que s'havien de fer i que "han de millorar la vida dels pirinencs". En nom de la plataforma Per un impuls al Pirineu, diem sí, Castellarnau ha demanat a les administracions que facin "tot l'esforç possible perquè 2034, sigui sols o acompanyats, es pugui disputar la competició olímpica". Castellarnau ha apostat també per ajudar a modernitzar les estacions d'esquí catalanes i arribar al 2034 amb molt bon estat i disposar dels millors complexos per fer uns Jocs d'hivern.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació