16 d'abril de 2024
incendis

Quatre denúncies per fer foc i accedir a espais naturals tancats al Pallars

El cos operatiu demana precaució i recorda les restriccions que hi ha a la comarca per alt risc d’incendi, malgrat que el pla Alfa hagi baixat a nivell 2

Redacció Pallars Jussà | 20 de juny de 2022 a les 08:55
Un banyista sent denunciat per fer foc a l'embassament de Sant Antoni | Agents Rurals
Els Agents Rurals han efectuat aquest cap de setmana un total de quatre denúncies al Pallars per infraccions relacionades amb l'actual alt risc d'incendi forestal. Per una banda, es van realitzar tres sancions per accedir a espais naturals, l'accés als quals està totalment prohibit per l'activació del nivell 3 del Pla Alfa.

Per altra banda, agents del cos també van denunciar una persona per fer foc a la zona de l'embassament de Sant Antoni, concretament dins del terme municipal de Salàs de Pallars. Tal com expliquen a Pallars Digital fonts dels Agents Rurals, les sancions per fer foc en zona i època prohibida poden superar els 300 euros, tot i que si aquest provoqués un incendi, la pena podria ser major, concretament de fins a 20 anys de presó

Per aquest motiu, els Agents Rurals han demanat precaució de la ciutadania, tot recordant les restriccions vigents davant l'alt risc d'incendi. Pel que fa a la normativa sobre acampades, des del cos expliquen que només es poden dur a terme amb el permís del propietari.

Tanmateix, aquesta activitat està lliure de sanció si no es realitza en un espai protegit. En aquest sentit, els Agents Rurals detallen que atès que la normativa d'acampada està derogada de manera genèrica, només poden denunciar si existeix alguna figura de protecció.

Desactivat el nivell 3 del Pla Alfa


Aquest dilluns, i davant el descens de les temperatures, per tant, del risc d'incendi forestal, els Agents Rurals han desactivat el nivell 3 del Pla Alfa al Pallars Jussà. Així i tot, i juntament amb 13 més de Ponent i la Catalunya Central, la comarca es troba ara en el nivell 2 del pla.
 
Per la seva banda, també s'ha obert l'accés a la serra del Montsec, fins aquest dilluns amb accés restringit al tractar-se d'un espai natural amenaçat pel risc d'incendi.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació