Dijous, 25 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, optarà a la reelecció a les municipals del 2023

Ticó va encapçalar la llista d’Esquerra Republicana al municipi per primer cop ara fa tres anys

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Esterri d'Àneu | 15 de juny de 2022 a les 09:53
L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, al despatx de l’ajuntament aneuenc | Jordi Ubach
L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó (ERC), optarà a la reelecció en les pròximes eleccions municipals del 2023. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el batlle aneuenc, que ha assegurat que tant ell com el seu equip volen seguir treballant pel municipi durant quatre anys més. Ticó, recordem, va ser escollit alcalde de la capital de les Valls d'Àneu als comicis del 2019, després que la seva llista obtingués la majoria absoluta i el 62,5% dels vots, a més de cinc dels set regidors del consistori. 

Regidor de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu des de les eleccions del 2011, amb Ramon Villuendas com a alcalde, actualment Pere Ticó també és conseller i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L'any 2019, i amb 32 anys, Ticó va ser un dels alcaldes més joves en ser escollit a les comarques pallareses, juntament amb els seus homònims d'Alt Àneu i la Guingueta, Xavier Llena i Jordi Pallé.

En declaracions a Pallars Digital, Ticó ha explicat que la pandèmia ha provocat que alguns projectes "no hagin anat a la velocitat desitjada”, i les ganes d’acabar-los és una de les motivacions que l’han animat a tornar-se a presentar. Entre aquests projectes, l’alcalde ha citat el nou menjador de l’Escola la Closa o la renovació i modernització del carrer Major. Un altre dels factors, segons ha assegurat, són les “ganes” i la “il·lusió” intactes que ell i el seu equip mantenen per seguir treballant pel poble.

Maria Pilar Cases es postula com a candidata d'ERC a Tremp


Qui també ha fet pública la seva voluntat de tornar a ser escollida és l'actual alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Consultada per aquest diari, la batllessa ha confirmat que es postularà com a cap de llista per Esquerra Republicana als propers comicis, que se celebraran al maig de l’any que ve.

Una candidatura, però, que haurà de ser ratificada per la militància trempolina del partit durant el proper congrés local, previst per al mes de setembre. L'any 2019, Cases va convertir-se en la primera alcaldessa de la capital del Pallars Jussà després de l'acord de govern entre els republicans i la llista de Junts per Catalunya, que al seu torn va deixar Compromís per Tremp, partit guanyador de les eleccions amb sis regidors, a les portes de l'alcaldia.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació