Divendres, 19 d'abril de 2024
cervesa

Torna a escena el festival de cervesa dels Pirineus «Red Mountain»

La 3ª edició del festival reunirà a la Pobla de Segur a 20 cerveseres amb més de 50 referències, nou restaurants pallaresos i diverses propostes musicals

Redacció La Pobla de Segur | 15 de juny de 2022 a les 08:48
La proposta festiva va néixer per impulsar el Jussà i posar en valor les microcerveseries dels Pirineus | Joan Llimiñana
Després de dos anys d’aturada per la situació de pandèmia, aquest dissabte 18 de juny la fàbrica de cervesa artesana Ctretze Pirineus i l’Ajuntament de la Pobla de Segur, amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, celebrarà la tercera edició del Red Mountain Beer Festival, el festival transfronterer de cervesa artesana de muntanya.

Es tracta d’una proposta festiva nascuda amb la voluntat d’impulsar la comarca del Pallars Jussà i de posar en valor les microcerveseries dels Pirineus, els seus impulsors, el territori que les acull i la qualitat dels productes que elaboren. En aquesta nova edició, el Festival creix en cerveses, en espais temàtics i cuida especialment la programació musical.

Al Red Mountain, els visitants hi podran trobar zones segmentades en funció del públic al que s’adrecen o de les seves preferències segons el moment del dia: Red chillout, Red diner, Red junior, Red restaurant, Red on tap i Red music. Les 20 cerveseries participants procedeixen de Navarra, el Ripollès, la Garrotxa, Irun, Osca, Àlava, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran i Andorra, i entre totes hi aportaran més de 50 tipus de cerveses diferents.

Les cerveses se serviran directament des dels 20 tiradors instal·lats en una única barra. El catàleg és ampli i divers i permetrà al públic tastar cerveses amb graduacions que van del 4 a l’11% de graduació alcohòlica, entre una àmplia la gamma d’estils: des d’American Pale Ale fins Bourbon Barrel Ages i Sours.

Pel que fa a les propostes gastronòmiques, els vuit productors i restauradors participants són establiments del Pallars Jussà, que donaran a tastar plats i platillos originals i elaborats amb producte de proximitat. Els visitants podran gaudir d’una oferta de qualitat, singular i atractiva, que serà presentada en format de tastos. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

Aquest any, el festival posa l’accent en la música. Està prevista l’actuació de dos grans grups: Sam y la empresa, amb temes propis i versions dels 80, i Sexenni, amb música urbana de Lleida amb un estil que viu a cavall entre les diferents facetes de l'urban: reggaeton, trap i experimentant amb la fusió d'altres gèneres.

El Red Mountain Beer fest és una iniciativa público-privada amb l’Ajuntament de la Pobla de Segur i la Fàbrica Ctretze Pirineus, concebuda amb la finalitat de dinamitzar el territori i de crear una plataforma des d’on visibilitzar i promocionar els productes i els productors del Pirineu; que amb les seves empreses i obradors contribueixen a mantenir una economia viva, especialitzada i creadora de llocs de treball qualificats.

Al Red Mountain Beer Festival d’enguany hi col·laboren APAT (l'Associació de professionals de l'ambit turístic), Al teu gust, aliments del Pallars, la Diputació de Lleida, el Consell comarcal del Pallars Jussà i Vine al Pallars Viu el Jussà.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació