Dimarts, 23 d'abril de 2024
fires

Talarn acull amb èxit la 10ª Fira de Vi del Pirineu

Centenars de persones han visitat la mostra, que es consolida amb noves propostes com les degustacions o la introducció dels formatges

Tomàs Garcia Espot Talarn | 13 de juny de 2022 a les 10:06
La mostra s'ha traslladat enguany a la plaça Anna Maria Janer de Talarn | TGE
Centenars de persones han acudit aquest dissabte a Talarn per assistir a la 10ª edició de la Fira de Vi del Pirineu. Tot i les altes temperatures, especialment durant el matí, la mostra ha rebut la visita de centenars de persones, que han pogut gaudir de les diferents propostes programades. 

Una de les novetats d'enguany ha estat les diferents degustacions i tasts de vins i productes de proximitat. Unes activitats, que com explica l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, han ajudat a consolidar la fira en l'edició del "retorn a la normalitat", juntament amb les vuit bodegues del Pirineu i els 13 restaurants que hi participen.

El batlle també ha destacat la introducció dels formatges dels Pirineus, a través de la col·laboració amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell. Una proposta que ha estat un "èxit" i que l'alcalde espera que funcioni també en les properes edicions.
 

L'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, i el president de la Diputació inaugurant la nova plaça del Vi. Foto: TGE


Garcia ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la Fira, acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Precisament, durant l'acte també s'ha inaugurat la nova plaça del Vi del municipi, un espai entre el carreró del Forn i la plaça Castell, que va deixar al descobert un petit celler. El consistori, amb ajuda del PUOSC i de la Diputació, ja va arreglar el lloc per tal d'ensenyar-lo i així divulgar el procés de producció del vi, juntament amb els panells que s'hi han instal·lat.

Per la seva banda, el president de la Diputació ha posat en valor que el poble està convertint "un producte propi com és el vi elaborat a alçada" en un element diferencial i singular, que li ha de servir de "palanca per transformar el seu sistema econòmic". Així mateix, Joan Talarn va destacar que la Fira de Vi també ha de servir per "arrelar les persones i el talent a les comarques pirinenques", que és precisament, afirma, "un dels cavalls de batalla de la Diputació".

La 10ª Fira de Vi també va permetre als visitants gaudir d'altres propostes culturals i gastronòmiques, com ara l'exposició Vivisions, a càrrec de l'Associació Fotogràfica del Pallars, o el col·loqui sobre vi i els productes de proximitat, conduït per l'enòleg Raúl Bobet i el cuiner Marc Ribas.
 

El concert de Roger Mas va ser un dels plats forts de la Fira. Foto: Roger Mas


Així mateix, i a banda dels tasts de formatges del Pirineu i de vins i caves d'Espiells del celler Vins el Cep de Sant Sadurní d'Anoia, el públic assistent a la Fira també va poder gaudir d'una actuació musical d'alt nivell. El concert de Roger Mas va ser, sense dubte, un dels plats forts de les últimes hores de la mostra. Gràcies al Talarn Music Experience, el cantautor solsoní va presentar el seu darrer disc, Totes les flors, en un ambient festiu que l'any que ve promet continuar amb les expectatives ben altes.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació