Divendres, 19 d'abril de 2024
renovables

La plataforma anti-MAT prepara al·legacions contra els megaprojectes fotovoltaics al Jussà

Pel dissabte 18 de juny es preveu una marxa lenta entre Figuerola d'Orcau i Tremp

Redacció Pallars Jussà | 7 de juny de 2022 a les 11:00
Imatge de la reunió celebrada a Pont de Montanya | Plataforma contra la Autopista Eléctrica
La Plataforma Unitaria contra la Autopista Eléctrica està preparant, en coordinació amb Salvem lo Pallars, les al·legacions contra tres macroprojectes fotovoltaics previstos a la comarca del Pallars Jussà. Unes iniciatives de parcs solars, previstes als municipis de Tremp i Isona i Conca Dellà, que recentment han sortit a exposició pública després de mesos d'inactivitat.

En aquest sentit, les dues entitats també han convocat actes informatius i de protesta després de l'assemblea celebrada el passat 3 de juny a Pont de Montanyana. Prèviament, Salvem lo Pallars va celebrar un reunió el dia 1 de juny, amb l'objectiu d'avançar feina i preparar els diversos acords que havien de ser sotmesos a la propera assemblea.

En concret, es va acordar que la plataforma i Salvem lo Pallars treballessin de manera coordinada. Per una banda, aquesta última serà qui s'encarregarà de les al·legacions, en les quals la Plataforma també hi col·laborarà. Per altra banda, aquesta centrarà els seus esforços en la convocatòria d'actes informatius i de protesta.

De fet, ja se n'han planificat quatre: aquest dimecres dia 8 de juny, s'elaboraran pancartes i també es preparan actes i informatius. Per altra banda, el dissabte 11, les escoles de Sant Serni acolliran la xerrada informativa Per un model energètic sostenible, renovable, del poble i per al poble.

Així mateix, el dimarts 14, els membres de la plataforma i Salvem lo Pallars intervindran al programa Lo Pedrís, de Ràdio Tremp, un espai dirigit per Santi Martínez. I finalment, pel dia 18 de juny, a les 11h del matí, està prevista una marxa lenta entre Figuerola d'Orcau i Tremp, amb parada a Vilamitjana. Un acte de protesta que finalitzarà a Tremp, on es podran firmar les al·legacions als projectes de parcs solars.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació